2026. gadā Eiropā varētu sākt testēt digitālo eiro

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Centrālās bankām visā pasaulē veido savu digitālās naudas versiju. Digitālais eiro ir skaidra nauda digitālā formā, un arī Eiropa nolēmusi, ka to varētu sākt testēt 2026. gadā, ziņo LSM.

Eiropas Savienība gan nebūs pirmā, kas ieviesīs digitālo valūtu. Ķīnā jau vairākos reģionos izmanto digitālo juaņu. Pagaidām plānots, ka iedzīvotāji savā digitālajā maciņā varēs turēt līdz 3000 eiro.

Kā ziņots, Eirosistēma - Eiropas Centrālā banka (ECB) un eiro zonas nacionālās centrālās bankas - 2021. gada 14. jūlijā paziņoja par digitālā eiro projekta īstenošanu. Saskaņā ar ECB Padomes pieņemto lēmumu izpētes fāze ilgs 24 mēnešus, un tās laikā tiks lemts par digitālā eiro formu, lietojamības iespējām un ieviešanas tehniskajām detaļām.

Latvijas Banka vēsta, ka projekta izpētes posmā Eirosistēma lielākais fokuss būs uz potenciālo funkcionālo veidolu, kura pamatā būs lietotāju vajadzības. Darbs notiks mērķa grupās, tiks izstrādāti prototipi un veikti konceptuāli pasākumi. Izpētes posmā tiks aplūkotas galvenās digitālajam eiro nepieciešamās lietošanas iespējas, lai tas atbilstu noteiktajam mērķim - izstrādāt pieejamu un efektīvu bezriska digitālās centrālās bankas naudas veidu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu