VIDEO Skandāls Krievijā par bērna parādīto žestu raidījumā. Māte izsaka savu versiju

Apollo.lv
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Astoņgadīgās Krievijas iedzīvotājas Veronikas māte Kristīna Boržova pēc meitas parādītā žesta Krievijas TV raidījumā solījusi TV šovu iesūdzēt tiesā, vēsta medijs "Meduza", atsaucoties uz vietējā laikraksta "Day in Vladimir" ziņām.

Pēc mātes teiktā, telekanāla darbinieki esot lūguši viņas meitai parādīt šo žestu.

"Es pati došos uz tiesībsargājošajām iestādēm un panākšu taisnību, un korespondenti kopā ar Pirmā kanāla vadītājiem tiks saukti pie atbildības likuma priekšā," viņa sacīja.

Jau ziņots, Krievijas TV kanāla šovā "Vīrietis un sieviete" intervēja astoņus gadus vecu meitenīti, kura parādīja žestu, kas tiek uzskatīts par starptautisku signālu par vardarbību ģimenē, vēstīja medijs "Meduza".

Kamēr Veronika kamerā stāstīja, kā klājas ģimenē un cik ļoti viņa mīl savu mammu, viņa pastiepa roku aiz muguras jaunākajai māsai Milānai un parādīja žestu.

Vai meitene zināja, ko nozīmē šis žests, nav droši zināms, taču viņa to atkārtoja vairākas reizes.

Sākumā tikai komentētāji vietnē "YouTube" pievērsa uzmanību vecākās meitas žestam par vardarbību ģimenē. 29. jūnijā, kad sociālo tīklu lietotāji sāka aktīvi apspriest situāciju, par to ziņoja arī mediji.

Šobrīd ir sākta pārbaude par situāciju ģimenē. Meitenes "lūgums pēc palīdzības" tagad tiek apspriests federālā līmenī.

Bērnu tiesību komisāre Marija Ļvova-Belova, kuru apsūdz ukraiņu bērnu izraidīšanā uz Krieviju, vērsās Iekšlietu ministrijā, prokuratūrā, attiecīgajās ministrijās un nepilngadīgo lietu komisijā.

Krievijas Federācijas prezidenta Cilvēktiesību padomes vadītāja vietniece Irina Kirkora sacīja, ka meitenes žests ir nopietns iemesls, lai ģimenei pievērstu "taktisku, bet neatlaidīgu uzmanību".

Konkrētais rokas žests ir kļuvis par starptautisku palīdzības lūguma signālu. To radīja Pasaules Sieviešu atbalsta tīkls sadarbībā ar Kanādas sieviešu atbalsta fondu Covid-19 pandēmijas sākumā, lai cilvēki, kuri cieš no vardarbības ģimenē, varētu norādīt uz to, skaļi nesakot, ka viņiem ir nepieciešama palīdzība.

Žests jārāda ar vienu roku — persona pavērš plaukstu uz ārpusi, it kā "dodot pieci", pret kameru vai citu personu, iespiež īkšķi plaukstā, ar atlikušajiem pirkstiem to aptver, savelkot roku dūrē.

Kur meklēt palīdzību

Informāciju un atbalstu var meklēt pusaudzucentrs.lv

Mentālās veselības atbalsta tālrunis vecākiem un bērniem: +37125737363.

Centrs "Marta"

Matīsa iela 49-3, Rīga

Tālr. 67378539

E-pasts: centrs@marta.lv

Centra "Marta" Liepājas filiāle

Kūrmājas prospekts 11, Liepāja

Tālr. 29195442

E-pasts: centrs@martaliepaja.lv

Krīžu un konsultāciju centrs "Skalbes"

Kungu iela 34, Rīga

Tālr. 24551700, 27722292

E-pasts: skalbes@skalbes.lv

Atbalsta tālrunis noziegumos cietušajiem: 116006

Centrs drošai bērnībai "Dardedze"

Tālr. 67600685

E-pasts info@centrsdardedze.lv

VBTAI Bērnu un jauniešu uzticības tālrunis

116111

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu