ĀM atsāk Krievijas pilsoņu vīzu pieteikumu pieņemšanu atsevišķos gadījumos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts robežsardze. Ilustratīvs foto
Valsts robežsardze. Ilustratīvs foto Foto: Edijs Pālens/LETA

Izvērtējot aktuālo drošības situāciju un pēc konsultācijām ar kaimiņvalstīm un reģionālajiem partneriem, Ārlietu ministrija (ĀM) no 4. jūlija atsāks ierobežotu Krievijas pilsoņu vīzu pieteikumu pieņemšanu Latvijas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās ārvalstīs, aģentūru LETA informēja ĀM.

Turpmāk vīzu pieteikumus varēs iesniegt Latvijas valstspiederīgo ģimenes locekļi, Eiropas Savienības, Eiropas Ekonomikas zonas valsts vai Šveices valstspiederīgo ģimenes locekļi, kā arī personas, kuru ieceļošana saistīta ar humāniem apsvērumiem, piemēram, tuvinieku smagas slimības gadījumā vai dalībai bērēs, pastāvot apdraudējumam personas drošībai vai dzīvībai.

Katrs vīzas pieteikums tiks izvērtēts individuāli, un vīzas pieteicējam ar dokumentiem būs jāpierāda atbilstība kādai no minētajām izņēmuma kategorijām.

Krievijas pilsoņu vīzu pieteikumu pieņemšana Latvijas pārstāvniecībās ārvalstīs tika uz laiku pārtraukta, reaģējot uz militāro dumpi Krievijā.

Jau ziņots, ka 23.jūnijā krievu algotņu bandas "Vagner" dibinātājs Jevgēņijs Prigožins paziņoja par došanos uz Maskavu, lai gāztu Krievijas militāro vadību. Vagneriešu kolonna sasniedza Krievijas Ļipeckas apgabalu, kas atrodas 420 kilometru attālumā no Maskavas.

Baltkrievijas diktatoram Aleksandram Lukašenko uzstājoties kā vidutājam, tika panākta vienošanos par sacelšanās beigām. Prigožins piekrita doties uz Baltkrieviju un vagneriešiem tika piedāvāta iespēja pievienoties Krievijas armijai vai arī doties uz Baltkrieviju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu