Panākumiem bagātais Hērnkvists 36 gadu vecumā liek punktu savai karjerai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

36 gadu vecumā par karjeras beigšanu paziņojis viens no panākumiem bagātākajiem Zviedrijas hokejistiem Patriks Hērnkvists, vēsta Zviedrijas mediji.

Hērnkvists savas karjeras laikā ieguvis gandrīz visas pasaules hokeja vērtīgākās trofejas. Pitsburgas "Penguins" rindās viņš 2016. un 2017. gadā kļuva par Stenlija kausa ieguvēju. Turklāt 2017. gadā tieši Hērnkvista precīzais metiens atnesa "Penguins" uzvaru NHL čempionātā. 

Veiksmīgi Hērnkvists spēlēja arī Zviedrijas izlasē. Viņš piedalījās sešos pasaules čempionātos, 2018. gadā Dānijā kļūstot par pasaules čempionu. Zviedri toreiz turnīru aizvadīja bez zaudējumiem. 

Iepriekšējā sezonā Zviedrijas hokeja zvaigzni Floridas "Panthers" sastāvā nomocīja dažādi savainojumi, tāpēc viņš NHL regulārajā čempionātā aizvadīja vien 22 spēles. 

"Es noslēdzu savu karjeru, jo man ir problēmas ar vairākām traumām. Nevēlos sabojāt savu turpmāko dzīvi," Zviedrijas medijiem norādīja Hērnkvists. 

NHL Hērnkvists aizvadīja 15 sezonas, kuru laikā viņš pārstāvēja "Penguins", "Panthers" un Nešvilas "Predators" komandu. Regulārajā sezonā NHL viņš 901 mačā izcēlās ar 264 vārtu guvumiem un 279 rezultatīvām piespēlēm.  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu