Graudiņa/Samoilova iekļūst "Elite 16" turnīra "play-off"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tīna Graudiņa (no kreisās) un Anastasija Samoilova
Tīna Graudiņa (no kreisās) un Anastasija Samoilova Foto: FIVB

Latvijas duets Tīna Laura Graudiņa/Anastasija Samoilova 7. jūlijā Šveices pilsētā Gštādē izcīnīja uzvaru pludmales volejbola profesionālās tūres jeb "Beach Pro Tour" (BPT) "Elite 16" sērijas pamatturnīra trešajā spēlē un pēc konkurentu zaudējuma iekļuva "play-off".

B apakšgrupas trešajā cīņā Latvijas duets, kas sacensībās saņēmis 15.numuru, ar 2-0 (21:19, 21:11) pārspēja austrālietes Mariafi Artaho de Solaru/Taliku Klensiju (2.), kuras jau bija nodrošinājušas uzvaru grupā.

Paralēlajā mačā kanādietes Melisa Hjūmena-Paredesa/Brendija Vilkersone (7.) ar 2-0 (26:24, 21:19) guva virsroku pār šveicietēm Anuku Veržu-Deprē/Joanu Mēderi (9.), dodot iespēju latvietēm iekļūt izslēgšanas turnīrā.

Sestdien izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā Graudiņa/Samoilova cīnīsies par iespēju iekļūt ceturtdaļfinālā.

Ceturtdien Graudiņa/Samoilova ar 0-2 (16:21, 16:21) zaudēja kanādietēm un ar 1-2 (21:17, 18:21, 13:15) šveicietēm.

Jau vēstīts, ka lai iekļūtu pamatturnīrā šoreiz Latvijas vadošajām pludmales volejbolistēm nācās pārvarēt kvalifikāciju.

Trešdien kvalifikācijas pirmajā spēlē kvalifikācijā ar sesto numuru izsētais Latvijas duets ar 2-0 (21:17, 21:15) pārspēja itālietes Margeritu Biankinu/Klaudiju Skampoli (11.), bet kvalifikācijas izšķirošajā mačā Graudiņa un Samoilova ar 2-0 (21:15, 21:18) guva panākumu pār brazīlietēm Tainu Silva Bigi/Viktoriju Lopisu Pereiru Tostu.

Sezonas pirmajā posmā Dohā Graudiņa/Samoilova izcīnīja ceturto vietu, bet tad Brazīlijas pilsētā Uberlandijā ieņēma dalītu piekto vietu, bet pēdējā posmā Čehijā neizdevās izkļūt no apakšgrupas, kas nozīmēja dalību šī posma kvalifikācijā.

Turnīrs Gštadē norisināsies līdz svētdienai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu