Zelenskis atgriezies no Turcijas kopā ar no Krievijas gūsta atbrīvotajiem "Azov" komandieriem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Pateicos visiem, kuri šeit stāvēja pretī okupantiem." Zelenskis apmeklē Čūsku salu
"Pateicos visiem, kuri šeit stāvēja pretī okupantiem." Zelenskis apmeklē Čūsku salu Foto: Twitter/@ZelenskyyUa

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis no vizītes Turcijā atgriezies kopā ar pieciem vienības "Azov" komandieriem, kuri pēc Mariupoles krišanas tika internēti Turcijā.

"Atgriežamies mājās no Turcijas un atvedam mājās mūsu varoņus. Beidzot kopā ar tuviniekiem būs ukraiņu karavīri Deniss Prokopenko, Svjatoslavs Palamars, Serhijs Volinskis, Olehs Homenko, Deniss Šleha," Zelenskis rakstīja vietnē "Telegram".

Līdzās ierakstam Zelenskis publicēja video, kurā visi pieci "Azov" komandieri redzami Ukrainas prezidenta lidmašīnā.

2022.gada 22.septembrī tika paziņots, ka Krievija un Ukraina veikušas gūstekņu apmaiņu, kurā Krievija nodevusi Ukrainai 215 gūstekņus, saņemot pretī prokrievisko politiķi Viktoru Medvedčuku un 55 Krievijas karavīrus.

Zelenskis tolaik paziņoja, ka "bez 200 karavīriem, mēs atguvām vēl piecus kauju komandierus, par kuriem nācās pacīnīties visvairāk, visilgāk, vissarežģītāk. Viņiem draudēja visnežēlīgākais. Apmaiņā pret viņiem mēs atdevām 55 tos, kas nav pelnījuši ne žēlumu, ne līdzjūtību, ne vispār kādus vārdus". Vēl desmit gūstekņi bija ārvalstnieki.

"Ukraina vienojās ar Turciju, ka pieci mūsu komandieri, kas tiek atbrīvoti no gūsta, atradīsies pilnīgā drošībā, komforta apstākļos un Turcijas prezidenta personīgā protekcijā. Uz laiku līdz kara beigām. Tomēr mēs nodrošināsim viņu ģimenēm iespēju ar viņiem tikties," tolaik par vienošanos, kas panākta ar Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu pauda Zelenskis.

"Azov" ilgstoši aizstāvēja tēraudlietuvi "Azovstaļ" Mariupolē, līdz to ieņēma Krievijas karaspēks.

Zelenskis piektdien ieradās Turcijā, kur tikās ar Erdoganu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu