VIDEO Ļvivas zēnu koris "Dudaryk" Rīgas Domā izpilda "Saule, Pērkons, Daugava" (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video/Toms Treibergs

8. jūlija vakarā Rīgas Domā ar labdarības koncertu uzstājās Ļvivas zēnu koris. Vien pāris stundas pirms koncerta, pateicoties sabiedrības aicinājumiem apmeklēt pasākumu, koncerts tika teju izpārdots. Kora pārstāvji jau ziņoja, ka īpaši gatavojas šim pasākumam, bet, šķiet, neviens negaidīja no Ukrainas zēniem dzirdzēt "Saule, Pērkons, Daugava".

Koncertā starp ukraiņu tautas dziesmām un J. S. Baha opusu "Ave Maria" izskanēja ne tikai Latvijas Valsts himna, bet arī komponista Mārtiņa Brauna skaņdarbs "Saule, Pērkons, Daugava".

"Dudaryk" ir starptautiski pazīstama mākslinieciska vienība, kas sniegusi vairāk nekā 2500 koncertus Ukrainas un pasaules prestižākajās koncertzālēs, tostarp Kārnegī zālē, Ņujorkā, Parīzes Dievmātes katedrālē, Vankūveras "Air Place", pilī "Ukraina", Nacionālajā filharmonijā Varšavā, Ukrainas Nacionālajā operā, Ukrainas Nacionālajā filharmonijā u.c.

Koris Latvijā viesojas, lai pateiktos Latvijas cilvēkiem par atbalstu karā pret Krieviju un iepazīstinātu Latvijas klausītājus ar ukraiņu kora mūziku.

Visi koncertturnejas laikā savāktie ziedojumi tiks nodoti Ukrainas aizstāvjiem – visiem, kas ir nomodā par Ukrainu – gan frontē, gan aizmugurē.

Koncertā Rīgas Doma ērģeles pārvaldīja ērģelniece Jolanta Barinska, kura pēc Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas absolvēšanas zināšanas papildinājusi Enshedes Mūzikas konservatorijā, Starptautiskajā Ērģeļu akadēmijā Leufsta Bruk un Zalcburgā pie profesrora H.Mecgera.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu