FOTO Dziesmu svētku noslēguma lielkoncerts "Kopā augšup" bildēs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šodien, 9. jūlijā, Dziesmu un deju svētku tradīcijas 150. gadadiena un svētku noslēgums tiek atzīmēts ar ilgi gaidīto lielkoncertu "Kopā augšup". Ieskaties, kā norit lielais notikums!

Svētku noslēguma koncerts "Kopā augšup" no plkst. 19.30 pieskandina Mežaparka Lielo estrādi. Lielkoncerts ir veltījums Dziesmusvētku tradīcijas 150. gadadienai un mūsu visu kopīgajai un gaišajai rītdienai.

Mežaparka atjaunotajā estrādē izdaudzinātu virsdiriģentu un goda virsdiriģentu vadībā skanēs jauktie, sievu, vīru, senioru, bērnu un jauniešu kori, pūtēju orķestri un kokļu ansambļi.

Latvijas novadu krāsas iemirdzēsies jaunradītas mūzikas svītas un deju sniegumā. Izskanēs arī pašu koristu izvēlētās 15 iecienītākās kordziesmas no Dziesmusvētku zelta fonda līdz mūsdienām.

Koncerta Goda virsdiriģenti ir Jānis Erenštreits, Juris Kļaviņš, Jēkabs Ozoliņš, Arvīds Platpers, Jānis Zirnis, Lilija Zobens, kā arī virsdiriģenti Kaspars Ādamsons, Aira Birziņa, Gints Ceplenieks, Ivars Cinkuss, Agita Rimšēviča, Mārtiņš Klišāns, Sigvards Kļava, Māra Marnauza, Māris Sirmais, Ints Tetrovskis, Ilze Valce, Romāns Vanags.

Koncerta dalībniekus un apmeklētājus uzrunās jaunais Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš amatā aizvada tikai otro dienu. Viņš plānojis piedalīties arī sadziedāšanās naktī.

Koncertā piedalīsies pūtēju orķestra virsdiriģenti Raitis Ašmanis, Haralds Bārzdiņš, Guntis Kumačevs, Jānis Puriņš, Egons Salmanis, Goda virsvadītāja Ingrīda Edīte Saulīte, Deju virsvadītāji Iveta Pētersone-Lazdāne, Dace Advijone, Jānis Ērglis, Jānis Purviņš, Gunta Skuja, Ilze Mažāne, Baiba Šteina, Dagmāra Bārbale, Taiga Ludborža, Zanda Mūrniece.

Koncertā piedalīsies Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestris, grupa "Raxtu raxti", instrumentālā grupa, "Saucējas", "Tarkšķi", "Suitu dūdenieki", "Austras koks", Marina Rebeka, Agnese Pauniņa, Ance Krauze, Elīna Seile, Alise Baumane, Kamila Siliņa, Paula Bička, Olīvija Gulbe, Aleksandra Špicberga, Kristīne Kārkle-Kalniņa un citi.

Mākslinieciskās darba grupas vadītājs ir Romāns Vanags. Māksliniecisko darba grupu veido diriģentes Agita Rimšēviča un Aira Birziņa, pūtēju orķestru diriģents Guntis Kumačevs, horeogrāfe un deju virsvadītāja Iveta Pētersone-Lazdāne. Režisors ir Reinis Suhanovs, bet scenogrāfs - Austris Mailītis.

Pēc noslēguma koncerta Mežaparka Lielajā estrādē no plkst. 24 noritēs tradicionālā sadziedāšanās nakts.

Reizi piecos gados gan Dziesmu un deju svētku dalībnieki, gan skatītāji, gan svētku veidotāji pēc noslēguma koncerta rada lielo kopkori un no sirds var izdziedāt iemīļotās dziesmas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu