Maskavā septīto reizi aizturēts bijušais militārists, kurš nosodīja Krievijas iebrukumu Ukrainā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Center Memorial

Maskavā aizturēts 30 gadus vecais bijušais militārais psihologs Timofejs Rudenko, ziņoja "Meduza", atsaucoties uz "Center Memorial".

Rudenko pie automašīnas sagaidīja maskās tērpti vīrieši. Iepriekš cilvēktiesību aktīvisti rakstījuši, ka cilvēki līdzīgā automašīnā Rudenko jau bija aizveduši iepriekšējās aizturēšanas laikā.

Viens no Rudenko aizturētājiem sacīja tiem, kas ieradās satikt bijušo militārpersonu, ka "pilnīgi iespējams, ka šodien notiks izmeklēšana saistībā ar Timofeja dalību Izmeklēšanas komitejā".

Iepriekš Pirmās nodaļas jurists Jevgēņijs Smirnovs, komentējot Rudenko aizturēšanu izteica pieņēmumu, ka pret bijušo dienesta karavīru tiek "ierosināta" krimināllieta.

Timofejs Rudenko no militārā dienesta aizgāja pirms dažiem gadiem. 2022. gadā viņš vienā no savām "VKontakte" lapām publicēja ierakstu, kurā nosodīja Krievijas iebrukumu Ukrainā, kā arī "Telegram" publicēja vairākus pretkara nostājas komentārus, rakstīja "Mediazona".

2022. gada maijā Rudenko mājā tika veikta kratīšana. Pēc bijušās militārpersonas teiktā, drošības spēki viņu spīdzinājuši ar apdullināšanas pistoli un piespieduši atzīties terorakta plānošanā.

Pēc tam Rudenko trīs reizes pēc kārtas piemērots administratīvais arests pēc panta par sīko huligānismu.

Pēc trešās aizturēšanas Rudenko tika atbrīvots ar ar solījumu zinot par savām darbībām. Viņš to nedarīja un gadu dzīvoja citā adresē.

2023. gada maijā, mēģinot pamest Krieviju, bijušais militārists atkal tika aizturēts. Pēc tam tiesa viņam vēl četras reizes pēc kārtas piemēroja administratīvos arestus pēc panta par sīko huligānismu.

Rudenko pastāstīja "Mediazona", ka pēc aizturēšanas lidostā viņi atkal pret viņu izmantojuši apdullināšanas ieroci un piedāvājuši "atlīdzināt viņa dzimtenei", pievienojoties "Vagner" grupējumam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu