ASV nosūtīs iznīcinātājus "F-16" uz Persijas līci

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ali _Cobanoglu/Shutterstock

ASV pastiprinās gaisa patruļas Hormuza jūras šaurumā, lai pasargātu kuģus no Irānas uzbrukumiem, pavēstījusi kāda augsta ranga ASV Aizsardzības ministrijas amatpersona, piebilstot, ka Vašingtona arvien lielākā mērā ir noraizējusies par Irānas, Krievijas un Sīrijas sadarbību Tuvajos Austrumos.

Pentagona amatpersona pavēstīja, ka nedēļas nogalē ASV nosūtīs uz Perijas līča reģionu iznīcinātājus "F-16", lai pastiprinātu triecienlidmašīnas "A-10", kas tur patrulē jau vairāk nekā nedēļu, kopš Irāna mēģināja sagrābt divus naftas tankkuģus.

Amatpersona, kas vēlējās saglabāt savu anonimitāti, norādīja, ka "F-16" nodrošinās gaisa aizsegu kuģiem, kas dodas caur Hormuza šaurumu, kā arī demonstrēs ASV militāro klātbūtni reģionā, lai atturētu Irānu no līdzīgām darbībām.

ASV karaflote norādījusi, ka abos gadījumos Irānas karakuģi atkāpušies, kad notikuma vietai tuvojies ASV eskadras mīnukuģis "McFaul".

Amatpersona arī pavētīja, ka ASV apsverot militārās iespējas, kādas pastāv, lai mazinātu arvien agresīvāko Krievijas kara lidmašīnu uzvedību Sīrijas gaisa telpā, kas apgrūtina cīņu pret teroristisko grupējumu "Islāma valsts".

Amatpersona atteicās sīkāk izklāstīt pastāvošos militāros risinājumus, taču uzsvēra, ka ASV turpinās lidojumus virs Sīrijas rietumdaļas, lai īstenotu "Islāma valsts" apkarošanas misijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu