Neilgi pēc pacelšanās "British Airways" lidmašīna veic piespiedu nolaišanos. Kabīnē sajusta deguma smaka

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
British Airways lidmašīna
British Airways lidmašīna Foto: Reuters/ScanPix

Britu gaisa satiksmes uzņēmuma "British Airways" lidmašīna veica piespiedu nosēšanos pēc tam, kad ziņots par dūmiem lidmašīnas kabīnē. Pēc "Aviation Herald" teiktā, "degšanas smaka" radījusi apjukumu un sliktu dūšu apkalpei, ziņo medijs "The Insider".

Britu gaisa satiksmes uzņēmuma "British Airways" lidmašīna apgriezās apkārt un veica piespiedu nosēšanos, sakarā ar "deguma smaku" kabīnē.

Lidmašīna pacēlās no "O.R. Tambo" lidostas Johannesburgā, Dienvidāfrikā, trešdienas vakarā ar Londonas "Heathrow" lidostu kā tās galamērķi, bet atgriezās tikai dažas minūtes pēc lidojuma sākšanas.

Blogs "Aviation Herald", kas apraksta gaisa satiksmes ārkārtas situācijas, ziņoja, ka "Airbus A380-800" lidmašīna ar 429 pasažieriem pārtrauca pacelšanos pēc tam, kad apkalpe ziņoja par dūmiem kabīnē un kokpitā.

Tika ziņots par "dūmu klātbūtni" un kabīnes apkalpe sūdzējās par reiboni un sliktu dūšu.

Saskaņā ar lidmašīnu kustības izsekošanas vietni "FlightRadar24" divstāvīgā lidmašīna pagriezās atpakaļ uz Johannesburgu apmēram 35 minūtes pēc lidojuma sākuma.

Edvards Bērks, pasniedzējs no Dublinas Universitātes Koledžas Īrijā, savā "Twitter" ierakstā aprakstīja šo incidentu, norādot, ka viņš un viņa ģimene bija pasažieri šajā lidojuma.

Bērks sacīja, ka lidmašīna veica steidzamu "smagu nosēšanos" pēc tam, kad kabīnē parādījušies dūmi. Viņš piebilda, ka pasažierus informēja par  sagatavošanos piespiedu nosēšanās brīdim un ka kabīne sāks pārkarst pēc skābekļa trūkuma stāvokļa iestāšanās.

Cits "Twitter" lietotājs Hārijs Grems, nosūtot ziņu "British Airways", teica, ka šī pieredze bija "šaušalīgi  biedējoša" un pieminēja deguma smaku kabīnē.

Neatliekamās palīdzības dienesti darbinieki sagaidīja lidmašīnu, kad tā nosēdās Johannesburgā. Tā tika pārbaudīta un nākamajā dienā atkal izlidoja uz "Heathrow" lidostu.

"British Airways" paziņoja "Insider" izdevumam: "Mūsu piloti Johannesburgā atgriezās piesardzības nolūkā sakarā ar nelielu tehnisku problēmu, un lidmašīna nolaidās normāli. Mēs atvainojamies mūsu klientiem par ceļojuma traucējumiem, un mūsu komandas strādā, lai visus pēc plāna nogādātu turpmākajā ceļā."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu