Pēc Krimas tilta uzspridzināšanas propagandiste Simonjana draud ar uzbrukumu Tauera tiltam Londonā (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kremļa propagandiste Margarita Simonjana.
Kremļa propagandiste Margarita Simonjana. Foto: Alexey Smyshlyaev/Shutterstock

Pēc uzbrukuma Krimas tiltam, kas notika naktī uz pirmdienu, Kremļa propagandiste Margarita Simonjana draudējusi ar triecienu Tauera tiltam Londonā, atzīmē ukraiņu medijs "Unian". 

Simonjana savā "Telegram" profilā publicējusi ierakstu, sakot, ka Tauera tilts kļūst par "leģitīmu mērķi", ja apstiprināsies, ka uzbrukums Krimas tiltam veikts ar britu specdienestu palīdzību.

"Ja tā ir taisnība, ka uzbrukums Krimas tiltam tika veikts ar britu specdienestu palīdzību, vai tas padara Tauera tiltu par leģitīmu mērķi? Manuprāt, pilnībā," rakstīja propagandiste.

"Visi jau saprot, ka droni ir ieroči. Tāpēc mums tie ir jāpielīdzina ieročiem pārdošanas un izplatīšanas ziņā," vaimanāja Simonjana. 

Foto: Krimas tilta spridzināšana, 17. jūlijs

Kā ziņots, naktī uz pirmdienu pēc vairākiem sprādzieniem iegruvis vismaz viens Krimas tilta laidums, un satiksme pa tiltu pilnībā apturēta.

Krimas jeb tā dēvētais Kerčas tilts tika bojāts jau 2022. gada oktobrī, kad uz tā eksplodēja ar sprāgstvielām piekrauta kravas automašīna, sagraujot divus laidumus. Toreiz bojāts tika arī blakus esošais dzelzceļa tilts.

Krievijas varasiestādes apgalvoja, ka tas bijis Ukrainas armijas uzbrukums, taču Kijiva to vismaz oficiāli noliegusi.

Tomēr SBU priekšsēdētājs Vasiļs Maļuks iepriekš norādījis, ka Krimas tilts ir leģitīms militārs mērķis un ka pēc kara viņš pastāstīšot par unikālām slepenām operācijām, ko veikuši ukraiņu izlūkdienesti.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu