KNAB soda Madonas mēru par nelikumīgu dienesta automašīnas izmantošanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Madonas novada domes priekšsēdētājs Agris Lungevičs
Madonas novada domes priekšsēdētājs Agris Lungevičs Foto: Sintija Zandersone/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piemērojis 125 eiro sodu Madonas novada mēram Agrim Lungevičam (LRA/LZS) administratīvā pārkāpuma lietā par nelikumīgu dienesta automašīnas izmantošanu, ziņots KNAB mājaslapā.

Viņš izmantoja pašvaldībai piederošu automašīnu nokļūšanai no darbavietas uz dzīvesvietu un atpakaļ uz darbu, lai gan automašīnai nebija noteikta stāvēšanas vieta, kā to paredz Madonas novada pašvaldības Transportlīdzekļu izmantošanas un izdevumu uzskaites kārtība.

Tādējādi Lungevičs rīkojās interešu konflikta situācijā, pats sev dodot atļauju ar dienesta automašīnu braukt uz mājām un atpakaļ uz darbu.

Tāpat KNAB piemērojis 90 eiro sodu Madonas novada Madonas pilsētas pārvaldes vadītājam Guntim Ķeverim, jo viņš izmantoja pašvaldībai piederošu automašīnu nokļūšanai no darbavietas uz dzīvesvietu un atpakaļ uz darbu, lai gan automašīnai nebija noteikta stāvēšanas vieta, kā to paredz Madonas novada pašvaldības Transportlīdzekļu izmantošanas un izdevumu uzskaites kārtība.

KNAB arī Madonas novada pašvaldības izpilddirektoram Uģim Fjodorovam piemērojis 130 eiro sodu, jo viņš apstiprināja izmaksu pašvaldības darbiniekam par 2021.gada decembri, kas pārsniedza maksimāli pieļaujamo piemaksu kopsummas apmēru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu