VIDEO Strādnieka nāve ēkas fasādes remonta laikā. Jaunākā informācija

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ēka Ģertrūdes ielā 7, kur 18.jūlijā, fasādes atjaunošanas darbu laikā, krītot no sastatnēm dzīvību zaudēja strādnieks.
Ēka Ģertrūdes ielā 7, kur 18.jūlijā, fasādes atjaunošanas darbu laikā, krītot no sastatnēm dzīvību zaudēja strādnieks. Foto: Lita Millere/LETA

Rīgā, Ģertrūdes ielā, kādai ēkai tika veikti fasādes atjaunošanas darbi, kad no liela augstuma nokrita kāds strādnieks. Mediķi centās glābt strādnieka dzīvību, veicot reanimēšanas pasākumus, taču nesekmīgi. Par negadījuma apstākļiem sākta izmeklēšana un jau izkristalizējušies daži secinājumi, vēsta raidījums "Degpunktā".

Strādnieks, kurš nokrita no ēkas jumta, uzņēmumā strādāja pirmo dienu. Ir uzzināta plašāka informācija par nelaimes gadījuma apstākļiem.

"Pārbaudes laikā konstatēts, ka sastatnes, kuras tika uzstādītas pie ēkas, ir uzstādītas atbilstoši likumdošanas prasībām, siets tām apkārt nav bojāts. Tātad runāt par to, ka darbinieks varētu izkrist caur sietu, nokrist no sastatnēm, droši vien tas tā nebūs. Neapstiprināsies tā doma, jo šobrīd izskatās, ka viņš ir nokritis no jumta.

"Arī (..) faktiski tā vieta gandrīz pie kokiem, kur bija tā asins peļķe, liecina par to, ka viņš ir kritis no jumta," strādnieka nāves apstākļus skaidro RVDI Darba aizsardzības uzraudzības sektora vadītāja.

Būvdarbu veicēja uzņēmuma SIA "Silen" pārstāvis pauž pārliecību, ka notikušais nelaimes gadījums nav uzņēmuma vaina.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu