Krievija vēlas līdz 30 gadiem palielināt iesaukšanas karadienestā maksimālo vecumu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas armija. Ilustratīvs attēls.
Krievijas armija. Ilustratīvs attēls. Foto: Kosmogenez/Shutterstock

Krievijas parlaments grib palielināt maksimālo vecumu iesaukšanai obligātajā karadienestā no 27 gadiem līdz 30 gadiem, 21. jūlijā paziņoja parlamenta apakšpalātas Valsts domes Aizsardzības komitejas vadītājs Andrejs Kartapolovs.

Minimālais iesaukšanas vecums netiks mainīts un arī turpmāk būs 18 gadi, vēstīja ziņu aģentūra "Interfax", atsaucoties uz Kartapolovu. Iepriekš bija apsvērta minimālā iesaukšanas vecuma palielināšana līdz 21 gadam.

Parlamentam vēl ir jāapstiprina iecerētā iesaukšanas vecuma maiņa, lai to varētu piemērot no nākamā gada pavasara.

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu jau pērn bija norādījis, ka varētu notikt šādas pārmaiņas. Toreiz bija ierosināts paaugstināt gan minimālo, gan maksimālo iesaukšanas vecumu, un novērotāji uzskatīja, ka šāds lēmums ļautu palielināt bruņoto spēku personālsastāvu no pašreizējiem 1,15 miljoniem karavīru līdz 1,5 miljoniem karavīru.

Neatkarīgie mediji norādīja, ka jaunie noteikumi varētu palielināt Krievijas armiju par simtiem tūkstošu jauniesaucamo.

Kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā sākuma Krievijas armija ir zaudējusi lielu skaitu karavīru. Saskaņā ar Ukrainas ziņām Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz piektdienas rītam sasnieguši 240 690 karavīrus.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu