Rezņikovs: Ukrainas piloti mācības ar F-16 sāks augustā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
F-16 iznīcinātājs
F-16 iznīcinātājs Foto: AFP/SCANPIX

Ukrainas pilotu apmācība darbam ar amerikāņu iznīcinātājiem F-16 sāksies augustā un ilgs vismaz sešus mēnešus, intervijā telekanālam CNN paziņoja Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs.

Ukrainai ir arī jāizveido atbilstoša infrastruktūra minētajām kara lidmašīnām. Pēc Rezņikova optimistiskajām prognozēm, ukraiņu piloti varēs lidot ar F-16 jau nākamā gada pavasarī.

Rezņikovs uzsvēra, ka, ja šie iznīcinātāji Ukrainai būtu pieejami jau tagad, tie noteikti palīdzētu panākt lielāku progresu pretuzbrukumā.

Pēc Rezņikova teiktā, apmācības visdrīzāk notiks Dānijā un Nīderlandē un, iespējams, Lielbritānijā vai Polijā, un tās ietvers arī intensīvas apmācības tehniskajam personālam. Aizsardzības ministrs uzsvēra, ka lidmašīnu apkope ir nopietns uzdevums.

Viņš norādīja, ka mācības varētu tikt sadalītas starp valstīm, bet galīgie plāni vēl tiek precizēti.

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz pirmdienas rītam sasnieguši 242 620 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 660 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma pagājušā gada 24.februārī krievi zaudējuši 4162 tankus, 8118 bruņutransportierus, 4675 lielgabalus, 697 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 452 zenītartilērijas iekārtas, 315 lidmašīnas, 310 helikopterus, 3963 bezpilota lidaparātus, 1307 spārnotās raķetes, 7182 automobiļus un autocisternas, 18 kuģus un ātrlaivas, kā arī 698 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu