Par Šmita biroja vadītāju iecelta Liepa

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zemkopības ministrijas uzraksts.
Zemkopības ministrijas uzraksts. Foto: Renāte Briede/LETA

Zemkopības ministra Didža Šmita (AS) biroja vadītājas amatā iecelta bijusī Šmita padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Kristīne Liepa, liecina informācija Zemkopības ministrijas (ZM) mājaslapā.

Vienlaikus līdzšinējā biroja vadītāja Anna Vītola-Helviga turpmāk būs ministra padomniece Kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) un birokrātijas mazināšanas jautājumos. Tāpat ministra komandai pievienojies jauns padomnieks - Guntis Vītols, kurš būs padomnieks politikas stratēģijas, inovāciju un atjaunojamās enerģētikas jautājumos.

Tikmēr darbu ministra birojā pametusi padomniece mežsaimniecības jautājumos Aiga Grasmane. Kā liecina informācija Klimata un enerģētikas ministrijas (KEM) mājaslapā, viņa tagad ieņem direktores amatu KEM Klimata pārmaiņu departamentā.

Šmits aģentūrai LETA norādīja, ka darba attiecības ar Grasmani pārtrauktas pēc tam, kad mežsaimniecības kooperatīvs, kurā Grasmane ir padomes locekle, uzvarēja ZM izsludinātā iepirkumā.

Viņš piebilda, ka personīgs labums nav gūts un ar pašu iepirkumu viss bija kārtībā, bet, lai vairotu sabiedrības uzticību, ministrijām, tostarp ministra birojam, būtu jārāda priekšzīme.

Ministra ieskatā tas bija ētisks pārkāpums.

Savukārt, komentējot izmaiņas birojā, viņš norādīja, ka darba gaitā pienākumi pielāgoti atbilstoši darbinieku spējām, kas ir arī daļa no normāla darba procesa.

Jau ziņots, ka Saeimas "Progresīvo" frakcija aicināja Šmitu skaidrot ZM iepirkumu par individuālu konsultāciju sniegšanu mežu īpašniekiem, jo saskatīja iespējamu interešu konfliktu.

Latvijā darbojas divas mežsaimniecības pakalpojumu koorperatīvās sabiedrības, bet konkursā piedalījās un uzvarēja viens pretendents - "Mežsaimnieks", kura padomes locekle ir Grasmane. Iepirkuma paredzētā līgumcena ir 500 000 eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu