Ukraiņu grūtnieces karo septiņus mēnešus. Pieprasa speciālu tērpu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: vovidzha/Shutterstock

Lai aizstāvētu savu tēvzemi no okupantiem, nekas nevar apturēt arī Ukrainas sievietes - pat grūtniecība. Kopš kara sākuma Ukrainas labdarības organizācija nopirkusi un nosūtījusi aptuveni 30 īpaši izgatavotus formastērpus valsts armijā dienējošām grūtniecēm, vēsta medijs "Insider".

Ar sieviešu apgādāšanu karalaukā nodarbojas arī labdarības organizācija "Zemliachky", kas nesen izlaida jaunu uniformu un vieglāku ķermeņa bruņu kolekciju, kas paredzētas tieši sievietēm.

"Lielākā daļa sieviešu, kas pievienojās Ukrainas armijai, dzīvoja normālu, civilu dzīvi," sacīja organizācijas pārstāvis. Viņš vēsta, ka ukraiņu grūtnieces karo līdz pat septītajam grūtniecības mēnesim.

"Bet viņas zināja, ka vēlas aizstāvēt savu valsti, savas robežas, savus bērnus un citus ukraiņu bērnus," piebilda organizācijas pārstāvis.

Liela daļa sieviešu, kas pirmajās frontes līnijās Ukrainā cīnās ar krievu okupantiem, sastopas ar dažādiem šķēršļiem, kas traucē pildīt pienākumus. Viens no tiem ir pārlieku lielas uniformas.

Pašlaik Ukrainas Bruņotajos spēkos dienē ap 60 000 sieviešu. Vairākas no viņām dažādiem medijiem ir atklājušas, ka sagādātais armijas ekipējums nav pilnvērtīgs. Sievietēm jāvelk uniformas un bruņas tām neatbilstošos izmēros, jāskrien milzīgos vīriešu zābakos un jāiztiek ar nepietiekamu higiēnisko pakešu skaitu.

Vairākas no aptaujātajām arī atklājušas, ka kaujas laukā nav iespējams normāli izmantot labierīcības, kā rezultātā viņām izveidojušās nopietnas veselības problēmas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu