"Saskaņas" deputāti aicina atlaist Rīgas domi (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sociāldemokrātiskā partija "Saskaņa".
Sociāldemokrātiskā partija "Saskaņa". Foto: Jānis Škapars/TVNET

"Saskaņas" Rīgas domes frakcija aicina pašlaik koalīcijas izveidošanas procesā iesaistītos "nemocīt rīdziniekus ar savu nekompetenci" un kā pareizāko risinājumu redz Rīgas domes atlaišanu.

"Saskaņas" frakcijas pārstāve Ieva Vēvere norāda, ka "Saskaņas" domes deputāti atkārtoti aicina rīkot Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas.

Līdzšinējās opozīcijas spēks norāda, ka sarunas ar potenciālajām koalīcijas partijām Rīgas domē notiek jau vairāk nekā mēnesi, taču bez rezultātiem un ar savstarpējiem pārmetumiem.

Ja "Par/Progresīvie" (PP) paliktu opozīcijā arī vicemēru skaita nesamazināšanas dēļ, tad koalīcijas izveidei viens no variantiem ir divu jaunu partiju un trīs pie frakcijām nepiederošo deputātu piesaiste, atzīmē "Saskaņas" pārstāvji.

Kopā jaunajai koalīcijai būtu pārāk neliels vairākums, kas opozicionāru ieskatā varot radīt traucējumus domes, tajā skaitā, komiteju darbā.

"Šis sasaukums jau gandrīz trīs gadus pierāda to, ka nespēj strādāt ne savā starpā, ne rīdzinieku un pilsētas labā. Ceļi un tilti brūk, nav mājokļu renovācijas programmu, pilsēta stāv nebeidzamos sastrēgumos, skolēniem ir atņemts finansējums bezmaksas pusdienām," teikts "Saskaņas" paziņojumā.

Domes atlaišana ļautu pilsētai "neciest no esošās koalīcijas bezdarbības", uzskata opozīcijas frakcijā.

Jau vēstīts, ka sarunās par jaunas valdošās koalīcijas izveidi Rīgas domē nepanākot progresu sarunās ar PP, trīs partiju bloks - "Jaunās vienotības", "Nacionālās apvienības/Latvijas Reģionu apvienības" un "Kods Rīgai" - sācis sarunas ar citām "valstiski domājošajām" galvaspilsētas pašvaldībā pārstāvētajām partijām.

Pašlaik koalīcija izveide virzās uz to, lai trīs pušu kodols piesaistītu "Gods kalpot Rīgai", "Latvijas attīstībai" un dažu pie frakcijām nepiederošo deputātu atbalstu. Tāpat sarunās ar atsevišķiem PP deputātiem tiekot skaidrota viņu vēlme pievienoties koalīcijai.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu