FOTO Rajevskis: Kariņš ir ļoti iekrampējies varā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (no kreisās) un klimata un enerģētikas ministrs Raimonds Čudars ierodas uz tikšanos ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas priekšsēdētāju Ministru kabinetā, kurā pārrunās jaunos elektrības sadales tarifus.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (no kreisās) un klimata un enerģētikas ministrs Raimonds Čudars ierodas uz tikšanos ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas priekšsēdētāju Ministru kabinetā, kurā pārrunās jaunos elektrības sadales tarifus. Foto: Lita Millere/LETA

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ir ļoti iekrampējies varā, bet viņam ir vairāki apdraudējumi, spriež politologs un sabiedrisko attiecību speciālists Filips Rajevskis.

"Viņš ir ļoti iekrampējies varā un gaužām savdabīgi rīkojas. Nu ja tev kaut kas neder koalīcijā, tad demisionē un sāc jaunas koalīcijas veidošanu. Bet te situācija, kad tu stāsti, ka mēs strādāsim, valdība strādās, lai gan nav savstarpējās saprašanās, turklāt paralēli tiek veidota jauna koalīcija," norādīja eksperts.

FOTO: "Jaunā Vienotība" tiekas ar valdības koalīcijas partneriem "Apvienotais saraksts" un "Nacionālā Apvienība"

Pēc šodienas paziņojuma, ka Kariņš sāks sarunas par jaunas koalīcijas un valdības veidošanu, eksperts uzskata, ka politiķim ir vairāki apdraudējumi. Pirmkārt, Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs varētu viņu nenominēt premjera amatā. Otrkārt, pati "Vienotība" varētu negribēt, ka viņš turpina šo darbu, jo partijā ir arī citi kandidāti, kas būtu ieinteresēti kļūt par premjeru. Turklāt nevarētu teikt, ka Kariņa darbības rezultātā "Vienotības" tēls sabiedrības acīs patlaban uzlabojas.

Vaicāts vai "Apvienotais saraksts" (AS) un Nacionālā apvienība (NA) tagad pieprasīs Kariņa demisiju vai tomēr piedalīsies jaunās koalīcijas veidošanas sarunās, eksperts atbildēja, ka viņa ieskatā šiem politiskajiem spēkiem ir izdevīga Kariņa "agonija", šie politiskie spēki ļaus viņam agonēt un paskatīsies no malas, kā Kariņš pats sevi politiski iznīcina un savu vēlētāju acīs iedragā "Vienotības" kā prognozējama un saprātīga spēka tēlu.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) šodien paziņoja, ka sāks sarunas par jaunas koalīcijas un valdības veidošanu.

Sarunas notiks arī ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un "Progresīvajiem". Tāpat Kariņš apstiprinoši atbildēja uz jautājumu, ka uz sarunām par dalību jaunajā valdībā aicinās arī pašreizējās valdības partnerus AS un NA.

Kariņš reizē norādīja, ka tagad nedemisionēs, jo netaisās "mest plinti krūmos", kā daži sagaidot.

Kā ziņots, lai valdība strādātu dinamiskāk, Kariņš rosināja NA politiķim Rihardam Kolam ieņemt ārlietu ministra amatu, AS pārņemt Ekonomikas ministrijas un "Jaunajai vienotībai" (JV) - Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas vadību.

Tāpat JV no NA būtu pārņēmusi Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja amatu.

AS un NA šo piedāvājumu noraidīja.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu