Limbažos no oktobra palielinās siltumenerģijas tarifu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Limbaži, senā Hanzas savienības tirgotāju pilsēta.
Limbaži, senā Hanzas savienības tirgotāju pilsēta. Foto: Mihails Ignats, aerolatvija.lv

Limbažos siltumenerģijas tarifu no oktobra palielinās par 5%, liecina paziņojums izdevumā "Latvijas vēstnesis".

SIA "Limbažu siltums" siltumenerģijas gala tarifs no šā gada 1.oktobra būs 83,42 eiro par megavatstundu (MWh).

Siltumenerģijas ražošanas tarifa palielinājums paredzēts par 3,84% - no 56,46 eiro par MWh līdz 58,63 eiro par MWh, siltumenerģijas pārvades un sadales tarifu plānots palielināt par 7,83% - no 22,33 eiro par MWh līdz 24,08 eiro par MWh, turpretī siltumenerģijas tirdzniecības tarifs samazināsies par astoņiem centiem - no 0,63 līdz 0,71 eiro par MWh.

Tarifa izmaiņas saistītas ar šķeldas kā kurināmā izmaksām.

Savukārt no 2024.gada 1.oktobra plānots, ka gala tarifs nedaudz samazināsies - līdz 84,32 eiro par MWh.

Papildus jaunajiem tarifiem Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija ir lēmusi, ka turpmāk "Limbažu siltums" saskaņā ar Siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu aprēķināšanas metodiku varēs pats savlaicīgi noteikt siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifus gadījumā, ja kurināmā cena būs zemāka nekā atbilstošā cena piemērotajā siltumenerģijas gala tarifā un ja kurināmā cenas izmaiņas ietekmē siltumenerģijas apgādes pakalpojumu izmaksu samazinājumu, kas rada vismaz 0,5 eiro ietekmi uz gala tarifu.

Tāpat šis pienākums attiecas uz situāciju, ja iepriekšējā finanšu gadā radušies neparedzētie ieņēmumi, pieskaitot siltumenerģijas apgādes pakalpojumu gala tarifam neparedzēto ieņēmumu komponenti.

Šobrīd spēkā esošais tarifs ir 79,42 eiro par MWh, un tas stājās spēkā 2023.gada 1.jūnijā.

"Limbažu siltums" reģistrēta 1991.gadā, un tās vienīgais īpašnieks ir Limbažu novada pašvaldība. Uzņēmuma apgrozījums, pēc "Firmas.lv" datiem, 2022.gadā bija 2,692 miljoni eiro, bet peļņa bija 47 124 eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu