VIDEO "Visa iela un trotuārs bija ar asinīm." Agresīvi balvenieši uzbrūk ar dūrēm un sašķaidītām pudelēm (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video/Facebook/Daina Logina

Svētdienas, 13. augusta, nakts daudziem Balvu iedzīvotājiem tika aizvadīta nemierīgi, jo pilsētā norisinājās pamatīgs kautiņš. 

Balvu iedzīvotāja Daina pirmdienas, 14. augusta, vakarā sociālajā tīklā "Facebook" publicējusi videofragmentu no nemierīgajiem nakts notikumiem.

Sieviete raksta, ka "grupa vīriešu manāmā apreibinošu vielu ietekmē uzbruka cilvēkiem, viņus piekaujot un ar sasistām pudelēm draudot sagriezt. Ir daudzi cietušie, daļa no tiem jau uzrakstījusi Valsts policijā (VP) iesniegumus, viens cietušais atrodas slimnīcā.

Banda nešķiroja, kas ir viņu priekšā. Vīrietis, kurš guļ uz trotuāra, tika spārdīts, sists un pa viņu tika lakstīts ar visu svaru, vīrietis pie samaņas nenāca, arī ierodoties ātrās palīdzības mašīnai."

Sieviete arī velta pārmetumus likumsargiem par "nekā nedarīšanu" un par "attieksmi, runājot ar lieciniekiem". 

"Jautājums rodas - cik drošā vidē mēs dzīvojam, ja blakus policijas iecirknis, bet palīdzību nav kam prasīt," retoriski vaicā sieviete, piebilstot, ka "rītā visa iela un trotuārs bija noliets asinīm kā kara laukā."

Portāls "Apollo.lv" vērsās VP, lai noskaidrotu notikušā apstākļus. 

Policijā skaidro, ka 13. augustā plkst. 3.40 VP saņēma izsaukumu uz parku Balvos, Brīvības ielā, kur starp vairākām personām notiek kautiņš.

"Reaģējot uz saņemto informāciju, VP Latgales reģiona pārvaldes Ziemeļlatgales iecirkņa Reaģēšanas nodaļas norīkojums nekavējoties izbrauca uz notikuma vietu un tajā ieradās aptuveni piecu minūšu laikā.

Ierodoties notikuma vietā, kautiņu izraisījušās personas notikuma vietu jau bija pametušas," informē policijā. 

"Tādēļ VP amatpersonas notikuma vietā apzināja sākotnējo informāciju par notikušā apstākļiem un cietušajām personām, kā arī pārmeklēta tuvējā apkārtne, tomēr vainīgās personas apkārtnē netika konstatētas. Vienlaikus noskaidrots, ka

viens no cietušajiem tika nogādāts medicīnas iestādē un jau nākamajā dienā vīrietis palaists mājās. Notikumā traumas guvusi vēl viena persona.

Saistībā ar notikušo VP tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231. panta otrās daļas par huligānismu personu grupā, kā rezultātā cietušajām personām nodarīti miesas bojājumi.

Patlaban notiek izmeklēšana, VP veic nepieciešamās darbības noziedzīga nodarījuma izdarīšanas apstākļu noskaidrošanai un vainīgo personu atrašanai, tostarp pieprasīti apkārtnē esošo video kameru ieraksti."

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu