VIDEO Septiņu zīdaiņu noslepkavošanā par vainīgu atzīta Lielbritānijas medmāsa

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Twitter ieraksta

Česteras policija Lielbritānijā arestējusi bijušo vietējās slimnīcas medicīnas māsu, kas atzīta par vainīgu septiņu zīdaiņu slepkavībās, un sešos slepkavības mēģinājumos, ziņo medijs BBC.

Pēc deviņu mēnešu ilga tiesas procesa piektdien, 18. augustā, par vainīgu septiņu bērnu slepkavībās atzīta 33 gadus vecā Česteras slimnīcas bijusī medicīnas māsa Lūsija Letbija.

Letbija apzināti injicēja zīdaiņiem gaisu, piespiedu kārtā baroja ar pienu un divus no zīdaiņiem saindēja ar insulīnu.

Divās slepkavībās sieviete tikusi attaisnota, bet par vēl sešām zvērinātie nav spējuši panākt vienotu verdiktu.

Izmeklēšana slimnīcā tika veikta, kad slimnīcas valde konstatēja, ka no 2015. gada jūnija līdz 2016. gada jūnijam dramatiski bija palielinājies jaundzimušo mirstības līmenis.

Pirms 2015. gada jūnija jaundzimušo nodaļā bija mazāk nekā trīs mazuļu nāves gadījumi gadā.

Pirmā slepkavība, kurā Letbija atzīta par vainīgu, notika 2015. gada jūnija sākumā. Lai gan 8. jūnija rītā mazulis piedzima priekšlaicīgi, viņa veselības stāvoklis tika vērtēts kā stabils - zēns bija vesels un elpoja bez skābekļa padeves. 

Plkst. 19.30 savu maiņu slimnīcā uzsāka Letbija, bet jau plkst. 20.58 mazulis tika atzīts par mirušu. Kā liecina izmeklēšanas rezultāti, zēna nāvi izraisīja viņa asinsritē ievadīts skābeklis.

Medmāsas dzīvoklī tika atrasti arī rakstiski pierādījumi viņas necilvēcīgajai rīcībai. "Es esmu ļauna!" vēstīja uzraksts uz dzīvoklī atrastas piezīmju lapiņas.

Mančestrā tiesas process ilga 9 mēnešus, bet zvērinātajiem bija nepieciešamas 110 stundas, lai nonāktu pie verdikta un atzītu bijušo medicīnas māsu par vainīgu septiņu bērnu nāvēs.

Pirmdien Mančestras kroņtiesā Letbijai tiks piespriests sods.

Viņa ar savas juridiskās komandas starpniecību ir norādījusi, ka nevēlas ierasties uz notiesāšanas sēdi vai sekot procesam, bet izmantos video pārraidi no cietuma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu