FOTO Plāno atjaunot Latvijas Nacionālā mākslas muzeja "birstošo" ieeju (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LEVS @Levs_R/Twitter.com

Rudenī plānots atjaunot Latvijas Nacionālās mākslas muzeja ieejas mezglu, lai novērstu konstatētos apdares bojājumus, ziņo Rīgas dome.

Pašvaldības pārstāve Solvita Brence-Kauste atzīmēja, ka bojājumi konstatēti tikai apdares slānī. Tie neesot bīstami, un ēkas nesošo konstrukciju noturība nav apdraudēta.

Bojājumi radušies ārējo apstākļu ietekmē.

Atbilstoši Brences-Kaustes sacītajam, šobrīd tiek meklēts labākais un ekonomiski pamatotākais risinājums bojājumu novēršanai.

LNMM galvenā ēka Krišjāņa Valdemāra ielā 10 celta laikā no 1903.gada līdz 1905.gadam Rīgas pilsētas mākslas muzeja un Rīgas Mākslas veicināšanas biedrības vajadzībām. Tās projekta autors un pirmais muzeja direktors bija vācbaltiešu arhitekts un mākslas vēsturnieks Vilhelms Neimanis (1849-1919). Valsts nozīmes arhitektūras piemineklis bez kapitālā remonta bija kalpojis jau 107 gadus.

2010.gadā Rīgas dome pieņēma lēmumu par ēkas rekonstrukciju un paplašināšanu ar mērķi radīt mūsdienīgu muzeja infrastruktūru mākslas darbu eksponēšanai un saglabāšanai.

LNMM galvenās ēkas rekonstrukcijas, restaurācijas un jaunbūves projekta arhitekti ir Lietuvas arhitektu birojs "Processoffice", Vītauts Biekša un "Andrius Skiezgelas Architecture". Muzeja vēsturiskās ēkas rekonstrukcijai, restaurācijai un infrastruktūras uzlabošanai ir veikts ieguldījums kopsummā 15 355 571 eiro apmērā. Tajā skaitā Kultūras ministrijas piesaistītais Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums 13 050 898 eiro, valsts budžeta dotācija Rīgas pilsētas pašvaldībai 345 500 eiro un Rīgas pašvaldības budžeta finansējums 1 959 173 eiro.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu