"Heineken" pārdevis visus savus Krievijas tirgus aktīvus par vienu eiro

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Alus ražotājs "Heineken"
Alus ražotājs "Heineken" Foto: 8th.creator/Shutterstock

"Heineken" pārdevis visus savus Krievijas aktīvus "Arnest" grupai, kas ir  Krievijas lielākais smaržu, kosmētikas un mājsaimniecības preču ražošanas uzņēmums. Darījuma summa bijusi 1 eiro, ziņo "Forbes".

"Heineken Russia" (Heineken United Brewery LLC) 100% akciju pirkuma cena bija viens eiro, teikts Nīderlandes alus darīšanas uzņēmuma paziņojumā presei. Darījums arī uzliek pircējam pienākumu apmaksāt "Heineken" Krievijas biznesa grupas iekšējo parādu  aptuveni 100 miljonu eiro apmērā.

Darījuma ietvaros visi atlikušie "Heineken" aktīvi Krievijā, tostarp septiņas alus darītavas, tiks nodoti jaunajam īpašniekam. Uzņēmums arī lēš, ka šis darījums rezultēsies ar aptuveni 300 miljonu eiro zaudējumu biznesam. Pārdošanas darījums arī neparedz atpirkšanas tiesības. 

Sešu mēnešu laikā "Arenst" grupa pārtrauks ražot alu ar zīmolu "Amstel" ("Heineken" zīmols pazuda no Krievijas veikalu plauktiem 2022. gadā). Vienlaikus jaunais īpašnieks trīs gadus saglabās licences vairākiem reģionālajiem zīmoliem, kas nepieciešami darbības nepārtrauktības nodrošināšanai.

"Heineken" preses dienests uzsvēra, ka uzņēmums neatbalstīs šos zīmolus un nesaņems nekādus ienākumus, honorārus vai dividendes no Krievijas.

Bijušajās "Heineken" rūpnīcās, kas atrodas Krievijā, tiks saglabātas darbavietas, kas bija viens no galvenajiem darījuma nosacījumiem, uzsvēra "Heineken" pārstāvji.

"Lai gan darījums prasīja daudz ilgāku laiku, nekā mēs gaidījām, tas tomēr nodrošina mūsu darbinieku pašreizējā labklājības līme un ļauj mums atbildīgi pamest valsti," sacīja Dolfs van den Brinks, "Heineken" izpilddirektors un valdes priekšsēdētājs.

"Heineken", tāpat kā vairākas citas starptautiskas kompānijas, par izstāšanos no Krievijas paziņoja 2022. gada martā, neilgi pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu