Pasaules čempiona titulu maratonā izcīna etiopiete Beriso

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Amane Beriso.
Amane Beriso. Foto: EPA/Scanpix

Etiopijas skrējēja Amane Beriso sestdien Budapeštā pasaules čempionātā vieglatlētikā izcīnīja zelta medaļu maratona distancē.

Pēc 36 kilometru atzīmes Beriso attālinājās no trīs etiopiešu līderu grupas, finišēdama divās stundās 24 minūtēs un 23 sekundēs.

Pērnā gada meistarsacīkšu uzvarētāja Gotitoma Gebreslase vienubrīd bija atkāpusies uz trešo vietu, tomēr izcīnīja sudrabu, savai tautietei zaudējot 11 sekundes. Vēl 43 sekundes vēlāk finišēja Fatima Ezahra Gardadi, kura nodrošināja Marokai vēsturē pirmo medaļu pasaules čempionāta maratona sacensībās sievietēm.

Trešā līderu grupā skrējusī etiopiete Jalemzerfa Jehualava noslēdzošajā fāzē atpalika un finišēja piektā aiz pērnā gada bronzas medaļnieces Lonahas Zalpeteras no Izraēlas.

Beriso šogad izcīnīja otro vietu Bostonas maratonā, bet pērn finišēja pirmā Valensijas maratonā. Viņa ir tikai viena no trīs skrējējām, kas 42,195 kilometrus garo distanci skrējusi ātrāk par divām stundām un 15 minūtēm, taču Budapeštā valdošajā svelmē nebija iespējas izskriet līdzīgu rezultātu.

Meistarsacīkstes norisināsies līdz 27. augustam, tajās piedaloties vairāk nekā 2000 vieglatlētiem no 202 pasaules valstīm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu