Puertoriko basketbolisti papildlaikā izrauj uzvaru pār finālturnīra debitanti Dienvidsudānu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Puertoriko vīriešu basketbola izlase 26. augustā Pasaules kausa finālturnīra pirmajā spēlē papildlaikā pārspēja meistarsacīkšu debitanti Dienvidsudānu.

Citās pēcpusdienas spēlēs drošas uzvaras izcīnīja Gruzija pār Kaboverdi un Grieķija pār Jordāniju.

Manilā notikušajā B apakšgrupas spēlē Puertoriko basketbolisti Dienvidsudānu uzvarēja ar rezultātu 101:96 (24:29, 18:23, 18:15, 21:14, 20:15).

Puertoriko lielu daļa mača bija iedzinējos, bet pēc Dienvidsudānas kļūdas puertorikāņu ātro pretuzbrukumu ar bumbas triecienu grozā no augšas noslēdza Izmaels Romero, kurš 16 sekundes pirms pamatlaika beigām panāca 79:78. Sekojošajā Dienvidsudānas uzbrukumā piecu sekunžu laikā bumba netika ievadīta spēlē un tā nonāca pie Puertoriko izlases.

Turpinājumā Tremonts Voterss iemeta abus divus nopelnītos soda metienus, bet atbildes uzbrukumā Kārliks Džounss realizēja sarežģītu tālmetienu - 81:18 desmit sekundes pirms finālsvilpes. Puertoriko no spēles metienu nerealizēja, tomēr tika konstatēts, ka pēdējā sekundē pārkāpti noteikumi pret Romero.

Tiesa, puertorikānis abus soda metienus nerealizēja un spēle turpinājās papildlaikā, kurā Karību salu basketbolisti ieguva vadību un to no rokām neizlaida, lai gan pēdējās sekundēs komandas šķīra tikai trīs punkti.

Uzvarētājiem ar 21 punktu un 13 atlēkušajām bumbām izcēlās Stīvens Tompsons, 18+11 šajās ailēs sakrāja Džordžs Kondits un 16+12 - Romero, kamēr 19 punkti, desmit rezultatīvas piespēles un arī astoņas kļūdas bija Votersam, kurš no 45 minūtēm laukumā nebija tikai pusotru minūti. 14 punktus pievienoja bijušais "VEF Rīga" basketbolists Aizija Pinjeiro.

Dienvidsudānu no zaudējuma neglāba Džounsa 38 punkti un 11 rezultatīvas piespēles, saspēles vadītājam iekrājot 43 efektivitātes koeficienta punktus.

Vēlāk šajā grupā spēlēs arī Serbija un Ķīna.

C apakšgrupā Manilā Grieķija ar rezultātu 92:71 (19:14, 27:19, 20:27, 26:11) uzvarēja Jordāniju, panākumu nodrošinot ceturtajā ceturtdaļā.

Grieķiem Jannulis Larendzakis guva 19 punktus, bet Tomass Velkaps piebalsoja ar 13 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm, tāpat 13 punktus guva Jannis Papapetru. Jordānijas valstsvienībā 24 punktus guva un deviņas bumbas zem groziem izcīnīja amerikānis Rodnijs Holiss-Džefersons.

C apakšgrupā cīnīsies arī ASV un Jaunzēlande.

Tikmēr F apakšgrupā divu debitantu savstarpējā spēlē Okinavā Gruzija ar rezultātu 85:60 (20:11, 28:11, 22:15, 13:25) pārspēja Kaboverdi.

Gruzijas izlasē Tornike Šengelija izcēlās ar 16 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām, bet Goga Bitadze atzīmējās ar 15+11. Kaboverdei Keneti Mendešs guva 11 punktus, bet Edijs Tavarēss atzīmējās ar 12 atlēkušajām bumbām un sešiem punktiem.

Šajā apakšgrupā spēlē arī Slovēnija un Venecuēla.

Finālturnīra 32 komandas ir sadalītas astoņās apakšgrupās. Katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas turpinās cīņu par 1.-16.vietu, bet trešās un ceturtās vietas ieguvējas cīnīsies par 17.-32.vietu.

A, B, C un D apakšgrupas komandas cīnās Filipīnās, E un F apakšgrupas izlases spēlē Japānas pilsētā Okinavā, bet G un H apakšgrupu cīņas notiek Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā. Labāko astoņniekā iekļuvušās izlases par medaļām spēkosies "SM Mall of Asia" arēnā Manilas ostas rajonā.

Pasaules kausa finālturnīrā tiks noskaidrotas septiņas Parīzes olimpisko spēļu turnīra dalībnieces, kā arī vēl 19 valstsvienības, kuras kopā ar piecu reģionu priekškvalifikācijas sacensību uzvarētājām nākamvasar cīnīsies par pēdējām četrām ceļazīmēm uz olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu