Krievijas televīzijas kanāli klusē par Prigožina bērēm (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: MAXIM SHEMETOV/REUTERS

"Pervij kanal" ("Pirmais kanāls")  un NTV pēdējos ziņu izlaidumos 29. augustā nepieminēja "Vagner" algotņu grupējuma dibinātāja Jevgeņija Prigožina bēres, kas tajā dienā notika Sanktpēterburgā, ziņo "Meduza", atsaucoties uz "Aģentūru".

Televīzijas kanālā "Russia 1" tika vēstīts par Prigožina bērēm ziņu izlaiduma beigās, 47. minūtē. Ziņu vadītājs runāja tieši minūti, telekanāls atsevišķu sižetu par notikumu nesagatavoja.

"Russia 1" ēterā rādīja kadrus no Porohovas kapsētas Sanktpēterburgā, kur notika slēgta atvadu ceremonija no Prigožina. Raidījuma vadītājs atzīmēja, ka "pēc tuvu radinieku lūguma ceremonija bija slēgta, bez nepiederošām personām un preses klātbūtnes".

Kopš Prigožina lidmašīnas avārijas televīzijas kanāli par to runā kā par maznozīmīgu notikumu. Tēma neparādās ziņu izlaidumu sākumā, tai tiek veltītas ne vairāk kā dažas minūtes.

Jevgeņija Prigožina bēres notika Sanktpēterburgas Porohovas kapsētā. Ceremonijā piedalījās Prigožina radi un draugi – no 20 līdz 30 cilvēkiem. Militārie apbalvojumi, kas pienāktos "Krievijas varonim", Prigožinam netika piešķirti. Pēc atvadu ceremonijas Porohovas kapsētu norobežoja policija un Zemessardze.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu