Pašvaldība: IZM izplatījusi maldinošu informāciju par skolotāju skaitu Alūksnes novadā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tukšā mācību klase. Ilustratīvs attēls.
Tukšā mācību klase. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) Alūksnes novada skolotāju vakancēs ieskaitījusi slēgto skolu pedagogus, tādējādi izplatīta maldinoša informācija par lielu skaitu trūkstošu pedagogu, informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka.

Patiesībai neatbilst izskanējusī maldinošā informācija, ka Alūksnes novadā pašlaik būtu 11 vakantas likmes pirmsskolā un 39 skolā.

Valsts izglītības informācijas sistēmā (VIIS) 28.augustā redzamo lielo vakanču skaitu Alūksnes novadam veido reorganizējamo slēgto izglītības iestāžu pedagogi, kuri tika atbrīvoti pakāpeniski vasaras periodā, bet sistēmā uzrādās kā vakances.

Aploka uzsver, ka no VIIS izgūtie dati neparāda objektīvo situāciju par vakancēm 1.septembrī. Faktiski pašlaik Alūksnes novada pirmsskolās vakanču nav vispār, savukārt vispārizglītojošās un profesionālās ievirzes izglītības iestādēs kopā ir piecas vakances, proti, sociālais pedagogs, psihologs un pedagoga palīgs Alūksnes vidusskolā, direktora vietnieks izglītības jomā un kora vadītājs Alūksnes Mūzikas skolā.

Kā vēstīts, šonedēļ Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē IZM pārstāvji deputātus iepazīstināja ar aktuālajiem statistikas datiem pirms jaunā mācību gada, tostarp, par vakancēm izglītības iestādēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu