Visgrūtākā latviešu valodas eksāmena daļa Latvijā dzīvojošajiem Krievijas pilsoņiem - rakstīšana

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Grāmatas "Latviešu valoda" prezentācija Melngalvju namā.
Grāmatas "Latviešu valoda" prezentācija Melngalvju namā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Lai varētu turpmāk dzīvot Latvijā, visiem valstī dzīvojošajiem Krievijas pilsoņiem nepieciešams saņemt jaunas uzturēšanās atļaujas. Viena no galvenajām prasībām tās iegūšanai ir latviešu valodas zināšanas vismaz A2 līmenī. Taču eksāmenu visiem neizdodas nokārtot, ziņo LTV raidījums "Aizliegtais paņēmiens". 

Eksāmens sastāv no četrām daļām: lasīšanas, klausīšanās, rakstīšanas un runāšanas. Par katru daļu iespējams iegūt līdz 15 punktiem. Lai ieskaitītu daļu, nepieciešams dabūt vismaz deviņus punktus jeb 60%.

Lai nokārtotu eksāmenu, jābūt ieskaitītai katrai daļai.

Pēc novērojumiem, grūtākā daļa kārtotājiem esot rakstīšana. "Ar runāšanu mēs varam iemācīties visas tās frāzītes, ko viņi ir diezgan stabili apguvuši. Bet ar rakstīšanu – vēstulē ir dažādas tēmas, dažādi gramatikas uzdevumi. Tad viņiem parasti kāds punktiņš pietrūkst līdz tam vajadzīgajam punktu skaitam," pastāstīja latviešu valodas pasniedzēja Inese Rudzīte.

No 11. aprīļa līdz 7. maijam eksāmenu kārtoja apmēram 5000 Krievijas pilsoņu. 49% to izdevās nokārtot, bet 51% – nē. Tiem, kas nenokārtoja, galvenokārt tika neieskaitīta tieši rakstīšanas daļa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu