VIDEO Bijušajam Rīgas domniekam draud cietumsods par aicinājumiem finansiāli atbalstīt Krievijas armiju (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Panorāma" sižeta

Sākta krimināllieta pret bijušo Rīgas domes "Saskaņas" deputātu Igoru Kuzmuku, kurš apsūdzēts par to, ka atbalstīja kara Ukrainā finansēšanu. Viņa lietu turpinās tiesāt 12. septembrī, ziņo LTV raidījums "Panorāma".

Kuzumuks savā "Telegram" kanālā pārpublicējis aicinājumu nodrošināt Krievijas bruņotos spēkus finansiālos un materiālos veidos. 

Video: "Panorāma" sižets

Šīs lietas pirmsākumi meklējami pagājušā gada vasarā, kad Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments vērtēja Kuzmuka, tolaik Rīgas vingrošanas skolas trenera, rīcību saistībā ar Krievijas slavināšanu. Viņš toreiz savā "Facebook" kontā publicējis agresorvalsti slavinošus ierakstus.

Rīgas Vingrošanas skolas direktors veicis pārrunas ar Kuzmuku, aicinot viņu skaidrot rīcības motīvus, tiesiskos un ētiskos aspektus, kā arī izvērtēt savas publikācijas un komentārus sociālajos tīklos. Vienlaikus skolas direktors brīdinājis Kuzmuku - ja tiks veiktas darbības, kas atstās negatīvu ietekmi uz skolas reputāciju, darba tiesiskās attiecības tiks izbeigtas

Kuzmuks atkārtoti kandidēja Rīgas domes vēlēšanās 2020. gadā, taču netika ievēlēts.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu