"Esmu kļuvis par Porziņģa fanu." Viens no vadošajiem NBA apskatniekiem slavē latvieša nonākšanu Bostonā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības spēlētājs Kristaps Porziņģis
Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības spēlētājs Kristaps Porziņģis Foto: Evija Trifanova/LETA

Viens no pazīstamākajiem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) apskatniekiem Deivids Oldridžs "The Athletic" publikācijā veltījis uzslavas Kristapa Porziņģa maiņas darījumam.

Porziņģis šā gada vasarā trīs komandu maiņas darījuma rezultātā nonāca Bostonas "Celtics" kluba sistēmā. Kopš tā laika par Porziņģa nokļūšanu Bostonā publiskajā telpā viedokļi ir bijuši visdažādākie.

Pieredzes bagātais Oldridžs publikācijā par aizvadītās starpsezonas labākajiem darījumiem izcēla tieši Bostonas "Celtics", Memfisas "Grizzlies" un Vašingtonas "Wizards" veikumu, kura rezultātā Bostonas kreklu nākamsezon valkās Porziņģis.

"Visu cieņu Denisam Šrēderam, kurš Toronto aizstās Fredu Vanvlītu, kā arī viņa spilgtajam sniegumam FIBA fināla spēlē pret Serbiju, bet es joprojām uzskatu, ka Porziņģa pievienošanās "Celtics" ir labākais šīs vasaras darījums.

Iepriekš jau publiski esmu teicis, ka esmu kļuvis par Porziņģa fanu. Mani tiešām fascinē viņa arsenāls. Viņš var iet postā. Viņa metiens no soda metiena līnijas stūra ir nāvējošs. Pērn viņš arī ar augstu procentu realizēja tālmetienus. Nedomāju, ka viņš trīspunktniekus realizēs sliktāk, ņemot vērā, ka viņš spēlēs kopā ar krietni labākiem spēlētājiem. Un aizsardzībā zem groza viņš ir labāks nekā daudzi domā," sacīja pieredzes bagātais apskatnieks.

Porziņģis aizvadītajā sezonā vidēji mačā atzīmējās ar 23,2 gūtajiem punktiem (karjeras rekords), 8,4 atlēkušajām bumbām, 2,7 rezultatīvām piespēlēm, 0,9 pārķertajām bumbām (karjeras rekords), kā arī 1,5 bloķētiem metieniem. Šajā sezonā latvietis grozam kopumā uzbruka ar 49,8% precizitāti (karjeras rekords, kā arī realizēja 38,5% tālmetienu (vidēji 2,1 trāpīts tālmetiens no 5,5 izmestajiem trejačiem). No soda metienu līnijas Porziņģis metienus realizēja ar 85,1% precizitāti. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu