VIDEO "Tas, ko dara Aivars Lembergs, ir tīras rūpes." Saeimas priekšsēdētāja pirms gada aizstāvējusi sankcijām pakļauto politiķi (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa.
Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa. Foto: Evija Trifanova/LETA

Trešdien, 20. septembrī, par jauno Saeimas priekšsēdētāju ievēlēja deputāti Daigu Mieriņu no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS). Portāls "LSM.lv" izceļ, ka vēl pirms gada Mieriņa aizstāvējusi koruptīvos noziegumos apsūdzētā bijušā Ventspils mēra un pašreizējā Ventspils domes deputāta Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") kandidatūru Ministru prezidenta amatam. 

"Cilvēki grib, lai par viņiem rūpējas! Un tas, ko dara Aivars Lembergs, ir tīras rūpes – Ventspils ielas ir sakārtotas, mājas ir uzbūvētas, ir izdarīts viss, lai cilvēki labi justos un varētu normāli dzīvot," tā Mieriņa izteicās 2022. gada 14. septembrī "Rus.LSM.lv" raidījumā "TČK".

Tobrīd viņa vēl bija Saeimas deputāta amata kandidāte, bet ZZS par premjeru virzīja Lembergu, kam ir ASV noteiktas sankcijas. 

"Un to pašu cilvēki vēlas arī valstī – lai būtu kāds, lai viņi justu, ka kāds par viņiem rūpējas. Saimnieks! Mums arī ir tāds moto – "Saimnieki savā zemē!", tieši šī darba metode – domāt, kā būtu labāk visiem."

Uz jautājumu, kā Lembergs, kļūstot par premjeru, varētu ar ASV sadarboties, Mieriņa sacīja: "Saprotiet, ja būs jauna valdība, jauni ministri, – viņi arī var aizbraukt uz Ameriku, palūgt tās valdību atcelt sankcijas.

Ja jau tik vienkārši jebkurš var atbraukt uz Ameriku un pateikt – noteiksim sankcijas tādam un tādam cilvēkam vai atcelsim sankcijas tādam un tādam. Dīvaini, ka tas tika izdarīts attiecībā uz Aivaru Lembergu, un visdīvainākais, ka bez pierādījumiem!" 

Mieriņas kandidatūra augstajam amatam tika izvirzīta vien īsu mirkli pirms balsošanas, pēc tam, kad pirmajās trīs balsošanas kārtās deputātiem neizdevās ievēlēt jaunu Saeimas spīkeri. 

Nosacītā pirmajā spīkera vēlēšanu kārtā trīs balsojumos neviens no kandidātiem neieguva balsu vairākumu. Pirmajos divos balsojumos kā kandidāti piedalījās Gunārs Kūtris (ZZS) un Māris Sprindžuks (AS), savukārt noslēdzošajā balsojumā Kūtris neieguva vismaz puses deputātu balsis.

Pēc neveiksmīgā mēģinājuma tikt pie jauna Saeimas priekšsēdētāja Saeimas sēdes vadītāja Zanda Kalniņa-Lukaševiča (JV) informēja klātesošos, ka jāizvirza jauni kandidāti, tam piedāvājot atvēlēt stundu laika. Taču kandidātu iztaujāšanai pirms balsošanas Saeima laiku neatvēlēja. 

Mieriņa dzimusi 1969. gada 3. martā. 1995. gadā viņa beigusi Latvijas Lauksaimniecības universitāti, specializējoties dārzkopībā, savukārt 2009.gadā Rīgas Tehniskajā universitātē ieguvusi maģistra grādu vispārējā kvalitātes vadībā.

Mieriņa 2001. gadā strādāja Valsts ieņēmumu dienestā kā kontroles daļas galvenā speciāliste. Šī paša gada martā viņa kandidēja Rīgas rajona Carnikavas pagasta padomes vēlēšanās no saraksta "Par savu pagastu" un tika ievēlēta par deputāti.

Savukārt 2009. gada jūnijā Mieriņa Carnikavas novada domes vēlēšanās kandidēja no ZZS, partijas "Jaunais laiks" un partijas "Visu Latvijai!" saraksta un kļuva par novada domes priekšsēdētāju.

2013. gadā Mieriņa kandidējusi Carnikavas novada domes vēlēšanās no "Centriskās partijas "Latvijas Zemnieku savienība"" saraksta, kad atkārtoti ievēlēta par Carnikavas novada domes priekšsēdētāju.

2015. gadā Mieriņu no šī amata atcēla, bet aptuveni pēc mēneša - 2016. gada 20. janvārī - iecēla atpakaļ. Novada domes priekšsēdētājas amatu Mieriņa ieņēma līdz pat 2022. gadam, kad kandidēja 14. Saeimas vēlēšanās no ZZS saraksta, kad tika ievēlēta par Saeimas deputāti.

Savas profesionālās darbības laikā Mieriņa bijusi Latvijas Pašvaldību savienības Revīzijas komisijas locekle, Reģionālās attīstības un sadarbības komisijas locekle, Sporta apakškomisijas locekle, Latvijas Piekrastes Pašvaldību apvienības locekle un Satiksmes ministrijas optiskā tīkla uzraudzības komitejas locekle.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu