Abu Meri padomnieks digitalizācijas un mākslīgā intelekta attīstības jautājumos būs epidemiologs Trojanskis (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Epidemiologs Ņikita Trojanskis.
Epidemiologs Ņikita Trojanskis. Foto: Jānis Škapars/TVNET

​Veselības ministrijas (VM) parlamentārā sekretāra amatā iecelts līdzšinējais Labklājības parlamentārais sekretārs Artjoms Uršuļskis.

Līdz šim Uršuļskis bija politikas padomnieks ASV vēstniecībā Latvijā, bijis konsultants Eiropas lietu komisijā Saeimā, kā arī profesionālo pieredzi guvis projekta koordinatora amatā Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības padomē sekretariātā. Kā aģentūru LETA informēja VM, viņa atbildībā būs ministrijas sadarbības veicināšana ar Saeimu un tajā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem, ka arī starptautiskā sadarbība.

Veselības ministra Hosama Abu Meri (JV) biroju vadīs Ropažu novada domes deputāte Renāte Gremze, kas šī gada janvārī pameta "Konservatīvo" partiju. Viņa iepriekš strādājusi ar stratēģiskiem reģiona attīstības jautājumiem, publisko institūciju pārvaldības, kā arī labklājības un izglītības jautājumiem.

Savukārt ministra biroja palīdzes pienākumus tāpat kā iepriekšējās veselības ministres Līgas Meņģelsones vadībā pildīs Kristīne Blūmentāle.

Viņa iepriekš bijusi valsts sekretāra vietnieka veselības politikas jautājumos palīdze.

Ministra padomnieks stratēģiskās komunikācijas jautājumos būs Normunds Beļskis, kurš savulaik paspējis pabūt dažādos amatos. Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Beļskis deviņdesmitajos gados strādājis Iekšlietu ministrijā (IeM) par Preses centra priekšnieku, vēlāk paaugstināts policijas majora pakāpē, apbalvots ar personisko ieroci, ieguvis IeM augstāko atzinību - Zelta goda zīmi un trešās pakāpes Triju zvaigžņu ordeni.

Tāpat Beļskis 2004.gadā tika iecelts par veselības ministra Gundara Bērziņa padomnieku sabiedrisko attiecību jautājumos, 2007.gadā - par veselības ministra Vineta Veldres padomnieku, savukārt 2014.gadā viņš jau kļuva Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Sabiedrisko attiecību daļas vadītāju, kā arī par slimnīcas Atbalsta fonda izpilddirektoru.

Papildus ministram būs padomniece komunikācijas jautājumos Ilona Oša, kuras iepriekšējā darba vieta bija Latvijas Valsts Meži. Viņa ir stratēģiskās komunikācijas profesionāle, vadījusi komunikāciju komandu un stratēģisko komunikāciju vairākās valsts kapitālsabiedrībās, strādājusi sabiedrisko attiecību un mārketinga komunikācijas aģentūrās.

Vēl Abu Meri būs padomnieks digitalizācijas un mākslīgā intelekta attīstības jautājumos, un šajā amatā iecelts epidemiologs, Covid-19 pandēmijas laikā eksistējošās Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļas speciālists Ņikita Trojanskis, kurš šobrīd ir Oksfordas universitātes doktorantūras students.

Savukārt padomniece juridiskajos jautājumos būs demogrāfijas doktore un tiesību zinātņu maģistre ar specializāciju sociālajā politikā Līga Āboliņa, kurai ir ilgstoša pieredze labklājības jomā - bērnu tiesību aizsardzības un ģimenes politikas jomā.

Ministrs plāno izveidot spēcīgu nozares ārštata ekspertu komandu. Ārštata padomnieces amatā jau piekritušas strādāt medicīnas pakalpojumu pieejamības eksperte - Nellija Kleinberga, SIA "Saldus medicīnas centrs" valdes priekšsēdētāja un ārstu un pacientu tiesību eksperte Karīna Palkova, informēja VM.

Kā uzsver pats veselības ministrs, viņa redzējums ir Latvijā izveidot veselības aprūpes sistēmu, kas rada vērtību pacientam.

"Tam ir jābūt galvenajam indikatoram, kā mēs mērām veselības aprūpes pakalpojumu efektivitāti. Un tas ir liels izaicinājums, tādēļ man ir svarīga komanda, ar ko kopā es realizēšu savu redzējumu. Svarīgi, ka arī mana komanda redz šo misiju - un ir motivēti dot pat pārdrošas idejas, lai sasniegtu izvirzītās prioritātes - efektīva datos un tehnoloģijās balstīta veselības aprūpes pārvaldība, Baltijā konkurētspējīgs finansējums nozarei, cilvēkresursu attīstība - cieņa, adekvāts atalgojums un darba apstākļi nozares darbiniekiem, medikamentu pieejamības un efektivitātes uzlabošana un sabiedrības lielāka iesaiste prevencijā", biroja stratēģiskos virzienus uzsver Abu Meri.

Kā ziņots, Abu Meri par veselības ministru tika apstiprināts pirms nedēļas notikušajā Saeimas balsojumā par uzticības izteikšanu jaunajai Evikas Siliņas (JV) valdībai.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu