VIDEO Paviršība Vidzemes slimnīcā? Tuvinieki uzskata, ka ārstu nolaidības dēļ nomirusi seniore

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kadrs no "Bez tabu" video

Zaubes iedzīvotāja Aldona septembra sākuma devās uz veikalu, taču pakrita un salauza kāju. Pēc tam viņa uzsāka ārstēšanos Vidzemes slimnīcā Valmierā. Sākumā seniore jutās labi un domāja par atgriešanos mājās, taču situācija strauji pasliktinājās un pēc tuvinieku trauksmes celšanas un lūgumiem ārstus nekavējoties rīkoties, Aldona tika nogādāta reanimācijā, kur nomira, ziņo raidījums "Bez tabu".

Mazmeita Anete atceras, ka vecmāmiņa bijusi gana omulīga un pat spējusi pajokot. Ārsti lēmuši nogaidīt nedēļas nogali un pirmdien lauzto kāju operēt, tāpēc arī sestdien un svētdien pie sirmgalves ieradušies tuvinieki. Ar katru dienu kundzes veselības stāvoklis pasliktinājies – vēders uzpūties kā bumba un seniore kļuvusi mazkustīga.

Mazmeita Linda lūgusi medicīnas personālu vecmāmiņu apraudzīt un pārliecināties, kas kaiš viņas vēderam, veikt visas nepieciešamās darbības, lai seniore varētu nokārtot dabiskās vajadzības.

Pirmdien kļuvis skaidrs – Aldona medicīnas personāla palīdzību, visticamāk, nav saņēmusi, jo mazmeita Anete viņu atradusi teju bezsamaņā.

Anete uzreiz devās pie nodaļas darbiniekiem, vaicājot, vai kāds sirmgalvi apraudzījis. Viņa saņēmusi apstiprinošu atbildi un kāda no darbiniecēm vien piebildusi, ka tādā stāvoklī Aldonu atstājis anesteziologs.

Izsaukts ārstējošais ārsts, kurš, apraugot pacienti, licis darbiniekiem sarosīties.

"Pēc tam aptvēra, ka viņa jau nav čurājusi cik dienas, vēders ar jau nav izgājis cik dienas.

Pēkšņi sāka likt iekšā katetru. Tur vienkārši nāca ārā viss, kas vien tur varēja nākt ārā, vienkārši tajā brīdī viņi saprata to, ka nieru rādītāji ir ļoti, ļoti slikti un ka viņa steidzami vienkārši jāved uz reanimāciju," stāsta Anete.

Aldona īsi pēc tam aizgāja mūžībā. Tuvinieki uzskata, ka mediķi pavirši pildījuši savus pienākumus.

Reanimatoloģe tuviniekiem esot atzinusi, ka medicīnas personāls pieļāvis smagas un rupjas kļūdas pacientes ārstēšanā.

"Šī daktere teica, ka ir, ievadot katetrus, nolaiduši divus litrus zaļas čuras, ar visādiem kunkuļiem, kas liecināja par ļoti smagu iekaisumu.

Vārdusakot, ir atteikušās strādāt nieres, iestājusies nieru mazspēja un iestājusies ļoti smaga saindēšanā," stāsta seniores meita Iveta.

Vidzemes slimnīcā uzsākta iekšējā pārbaude, ziņo raidījums.

Plašāk "Bez tabu" sižetā:

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu