Vācijā koncentrācijas nometņu memoriālos arvien biežāk uzdarbojas labējie ekstrēmisti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix

Memoriālus, kas iekārtoti kādreizējo nacistu koncentrācijas nometņu vietā, arvien lielākā mērā apdraud labējie ekstrēmisti, liecina mediju grupas "Madsack" ziņu dienesta "Redaktionsnetzwerk Deutschland" (RND) sagatavotais materiāls.

RND materiālu sagatavojusi, pamatojoties uz informāciju, ko snieguši Dahavas, Būhenvaldes, Bergenes-Belzenes, Noiengames un Zaksenhauzenes/Rāvensbrikas memoriāli.

Arvien biežāk memoriālos visā Vācijā notiek vandālisma akti un cita veida incidenti, NRD norādījusi Hamburgas memoriālu un mācību centru fonda pārstāve Klāra Mansfelde.

Arī citas piemiņas institūcijas ziņo par vandālisma aktiem, grafiti ar kāškrustiem un par arvien biežāko labējo ekstrēmistu parādīšanos piemiņas vietās.

Būhenvaldes un Mitelbavas/Doras memoriālu fonda direktora vietnieks Rikola Gunārs Litgenavs izteicies, ka pirms diviem gadiem šādi incidenti atgadījušies reizi mēnesī, tad reizi divās nedēļās, bet tagad par tiem tiek ziņots gandrīz katru nedēļu.

Viņš norādījis, ka tas liecina par centieniem satricināt pašreizējās Vācijas Federatīvās Republikas pamatus.

Dahavas koncentrācijas nometnes memoriāla pārstāve Verēna Bīrla norādījusi RND, ka šie incidenti nenotiek tikai piemiņas vietu teritorijā un ka uzbrukumi tiek pārnesti arī uz virtuālo telpu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu