Itālijas premjerministre: Cerēju uz lielākiem panākumiem cīņā pret nelegālo imigrāciju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nacionālkonservatīvās partijas "Fratelli d'Italia" ("Itālijas brāļi") līdere Džordžija Meloni.
Nacionālkonservatīvās partijas "Fratelli d'Italia" ("Itālijas brāļi") līdere Džordžija Meloni. Foto: GIUSEPPE LAMI/EPA

Itālijas premjerministre Džordžija Meloni atzinusi, ka cerēja uz lielākiem panākumiem cīņā pret nelegālo imigrāciju, kas strauji pieaugusi pēc viņas labējās partijas uzvaras vēlēšanās pirms gada.

"Skaidrs, ka mēs cerējām uz lielākiem panākumiem imigrācijas jomā, kur mēs tik smagi strādājām," intervijā telekanālam TG1 sacīja Meloni. "Rezultāti nav tādi, kādus mēs cerējām redzēt. Tā, protams, ir ļoti sarežģīta problēma, bet esmu pārliecināta, ka mēs nonāksim līdz tās būtībai."

Meloni, kas vada labējo partiju "Itālijas brāļi" ("Fratelli d'Italia"), kļuva par valdības vadītāju, daļēji pateicoties solījumiem vērsties pret nelegālo imigrāciju.

Taču tā vietā ir strauji pieaudzis to cilvēku skaits, kas ierodas ar laivām no Ziemeļāfrikas, un Iekšlietu ministrija šogad līdz šim ir reģistrējusi vairāk nekā 130 000 cilvēku - salīdzinājumā ar 70 000 cilvēku tajā pašā laika posmā 2022.gadā.

Pēc tam, kad šomēnes tikai trīs dienu laikā mazajā Lampedūzas salas ieradās 8500 cilvēku, Meloni pieprasīja, lai Eiropas Savienība darītu vairāk spiediena mazināšanai.

Brisele piekrita pastiprināt pašreizējos centienus un šonedēļ paziņoja, ka sāks piešķirt naudu Tunisijai - no kurienes izbrauc daudzas no laivām - saskaņā ar paktu, kura mērķis ir apturēt nelegālo migrāciju no šīs valsts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu