Publicēts hokeja leģendas Masaļska foto 12 gadu vecumā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: ArtursZogla/X

Latvijas Nacionālās bibliotēkas Digitālās bibliotēkas vadītājs Artūrs Žogla savā "X" ("Twitter") kontā informējis, ka bibliotēkai izdevies digitalizēt gandrīz visus raidījuma "Labvakar" ierakstus. Vienā no tiem 1992. gadā piedalījās arī tobrīd jaunais hokejists Edgars Masaļskis.

Artūrs gan norāda, ka sarežģīto autortiesību dēļ, visticamāk, šie Atmodas laika raidījuma ieraksti drīz vēl nebūs publiski pieejami.

Publicētais ekrānuzņēmums ir no 1992. gada 11. aprīļa raidījuma. Tas nozīmē, ka tajā laikā vārtsargam, kurš dzimis 1980. gada 31. martā, bija vien 12 gadi.

Jau iepriekš interneta vidē izplatījies neliels izgriezums no raidījuma, kurā Masaļskis piedalījies 12 gadu vecumā. Tomēr, atsaucoties uz Žogla sacīto, būs jāpagaida, līdz publiski varēs atskatīt pilno raidījuma ierakstu.

Masaļskis karjerā aizvadīja 160 spēles Latvijas izlasē, kas ir valstsvienības rekords vārtsargu pozīcijā. Viņš piedalījies 15 pasaules čempionātos un četrreiz pārstāvējis izlasi olimpiskajās spēlēs.

Patlaban 43 gadus vecais Masaļskis pēc vārtsarga karjeras beigām kopā ar domubiedriem 2019. gadā izveidojis bērnu un jauniešu hokeja klubu "Baltijas vilki".

Masaļska 17 gadus vecais dēls Emīls otro sezonu spēlē Zviedrijas jaunatnes čempionātā, kas pulcējis vairākus desmitus Latvijas hokejistu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu