ES piešķirs piecus miljonus eiro humānajai palīdzībai Kalnu Karabahai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kalnu Karabaha.
Kalnu Karabaha. Foto: TOFIK BABAYEV/AFP

Eiropas Savienība (ES) piešķirs piecus miljonus eiro humānajai palīdzībai cilvēkiem, kas cietuši no konflikta Kalnu Karabahā, otrdien paziņoja Eiropas Komisija (EK).

"Mums jābūt gataviem atbalstīt tos tūkstošus, kas nolēmuši pamest Kalnu Karabahu, sevišķi tāpēc, ka ziema pakļaus bēgļus papildus grūtībām," paziņojis ES krīzes vadības komisārs Janezs Lenarčičs.

Jau ziņots, ka tūkstošiem armēņu no Kalnu Karabahas ir aizbēguši uz Armēniju pēc pagājušonedēļ Azerbaidžānas izvērstās militārās operācijas, kuras rezultātā vairāk nekā 30 gadus "de facto" pastāvējušās Kalnu Karabahas armēņu republikas varasiestādes faktiski kapitulēja Baku priekšā.

Lai gan Azerbaidžāna ir solījusi respektēt etnisko armēņu tiesības Kalnu Karabahā un izbeigt desmit mēnešus īstenoto reģiona blokādi, daudzi Kalnu Karabahas iedzīvotāji nolēma bēgt uz Armēniju, baidoties no Azerbaidžānas represijām.

"ES krasi palielina humāno palīdzību reģionā, lai sniegtu neatliekamo palīdzību cilvēkiem, kam tā nepieciešama gan Kalnu Karabahas anklāvā, gan cilvēkiem, kas šobrīd ir pārvietoti Armēnijā," paziņoja Lenarčičs.

Pagājušajā nedēļā EK paziņoja par 500 000 eiro piešķiršanu palīdzībai Kalnu Karabahai. Brisele cer palīdzēt aptuveni 25 000 cilvēku reģionā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu