Ceļu satiksmes negadījumā Talsu pusē gājis bojā velosipēdists

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Velosipēds. Ķivere.
Velosipēds. Ķivere. Foto: Shutterstock

27. septembrī Latvijā reģistrēti 95 ceļu satiksmes negadījumi, kuros gāja bojā viens un cieta vēl desmit cilvēki, informē Valsts policija.

Vakar ap plkst.13 Talsu novada Lībagu pagastā kāds vīrietis ar automašīnu "Volvo" saskrējies ar velosipēdistu, kurš šķērsoja ceļa braucamo daļu. Velosipēda vadītājs ceļā uz ārstniecības iestādi miris ātrās palīdzības automašīnā. Negadījuma apstākļu skaidrošanai sākts kriminālprocess.

Trešdien seši cietušie reģistrēti avārijās Rīgas reģionā, divi - Zemgalē, bet pa vienam - Kurzemē un Latgalē. Trīs no cietušajiem bija elektroskrejriteņu vadītāji, divi - velosipēdisti, bet vēl divi - gājēji.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā aģentūru LETA informēja, ka vakar plkst.16.30 saņemts izsaukums uz Cēsu novada Vaives pagastu, kur bija avarējusi vieglā automašīna. Viens cilvēks no automašīnas izkļuva pirms glābēju ierašanās, savukārt vienam cilvēkam ugunsdzēsēji palīdzēja izkļūt no automašīnas. Notikuma vietā tika atvienotas automašīnas akumulatora klemmes, un plkst.17.22 darbs notikumā noslēdzās.

Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā policija vakar aizturējusi piecus vadītājus: divus - Latgalē, bet pa vienam - Kurzemē, Zemgalē un Vidzemē. Trīs aizturētie vadītāji pie transportlīdzekļu stūres bija sēdušies tik nopietnā reibumā, ka viņiem piemērots kriminālsods, līdz ar to konfiscēs transportlīdzekli vai piedzīs transportlīdzekļa vērtību.

Par ātruma pārsniegšanu autovadītājiem vakar noformēti 199 protokoli: Rīgas reģionā sodīti 11 autovadītāji, Latgalē - 67, Vidzemē - 65, Kurzemē - 44, bet Zemgalē - 12 autovadītāji. Trīs vadītāji sodīti par agresīvu braukšanu.

Kopumā policija vakar noformējusi 462 protokolus par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu