"British Airways" pilots dažas stundas pirms lidojuma sašņaucas kokaīnu un tiek atlaists

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: SIPA/Scanpix

Aviokompānijas "British Airways" pilots atstādināts no amata pēc tam, kad dažas stundas pirms lidojuma ballītē šņaucis kokaīnu un ar to lielījies kolēģei, ziņo ASV medijs "Insider", atsaucoties uz "The Sun".

Pilotam Maikam Bītonam augustā kopā ar kolēģi bija paredzēts vadīt lidmašīnu no Johanesburgas līdz Londonai. Taču, saskaņā ar "The Sun" pieejamo informāciju, īsi pirms lidojuma viņš savai kolēģei sūtījis vairākas īsziņas, kurās lielījies, ka lietojis kokaīnu. Stjuarte par incidentu paziņojusi aviokompānijas vadībai, kas Bītonam aizliedza kāpt lidmašīnā.

Aviokompānija "Insider" nosūtīja paziņojumu, kurā neatklāja detaļas, taču minēja, ka "drošība ir galvenā prioritāte" un par šo lietu ziņojusi Lielbritānijas Civilās aviācijas aģentūrai. Bītons vairs nestrādājot aviokompānijā.

Incidenta dēļ 11 stundu garais lidojums ticis pārcelts.

"The Sun" pieejamā informācija liecina, ka Bītons savai kolēģei un tuvai draudzenei īsziņās teicis, ka atpūtas laikā pirms lidojuma esot bijis ļoti "negants zēns". Viņš stāstīja, ka kopā ar diviem vīriešiem, sievieti no Velsas un sievieti no Spānijas esot devies uz naktsklubu Johanesburgā. 

Bītons īsziņās izstāstījis, ka kompānija iztukšojusi pudeli degvīna, sievietes dejojušas atkailinātas, un arī viņš pats nolēmis izģērbties. Stāstījumu viņš noslēdzis ar ziņu: "Tā es no sievietes krūtīm sāku šņaukt kokaīnu."

Pēc kolēģes paziņojuma vadībai un aizturēšanas Bītons veicis narkotiku testu, kas bijis pozitīvs. Viņš atlaists un nākamajā dienā devies atpakaļ uz Hītrovas lidostu Londonā kā pasažieris.

Lielbritānijas Civilā aviācijas aģentūra "Insider" norāda, ka gadījumos, kad pilots pirms lidojuma lietojis apreibinošas vielas, aviokompānijai nepieciešams ziņot aģentūrai.

Ja pilots vēlas atgriezties darbā, tad viņam nepieciešams saņemt mediķu izvērtējumu un iziet rehabilitācijas programmu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu