VIDEO "Mūsu republikā nav nekādu problēmu." Kremlis publicē video ar Kadirova un Putina tikšanos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Kremlis ceturtdien, 28. septembrī, nācis klajā ar video, kurā Krievijas diktators un kara noziedznieks Vladimirs Putins satiekas ar Čečenijas vietvaldi Ramzanu Kadirovu. Viņu sarunas fragmenti tika publicēti Krievijas kontrolētajos televīzijas kanālos, ziņo neatkarīgais medijs "Meduza". 

Par 46 gadus vecā Kadirova veselību jau ilgi cirkulē spekulācijas.

Sociālajos medijos septembra vidū izplatījās ziņas par to, ka Kadirovs esot smagi slims un ārstējoties Maskavā Krievijas prezidenta lietu pārvaldes Centrālajā klīniskajā slimnīcā.

Lai kliedētu šīs runas, Kremlis ceturtdien publicējis video ar Kadirova un Putina tikšanos, kurā viņi pārrunā Čečenijas Republikas ekonomiku.

Saskaņā ar Kremļa preses sekretāra Dmitrija Peskova teikto, 28. septembra tikšanās bija viena no vairākām Putina tikšanās reizēm, un viena no tām notika kameras priekšā.  

Propagandas kanālā "Russia-24" tika demonstrēta trīs minūšu gara sarunas daļa. Lai to pārraidītu, kanālam bija jāpārtrauc tiešraide no Maskavas ekonomikas foruma.

Video noslēgumā Kadirovs sacīja: "Mums mūsu republikā nav nekādu problēmu, tās tika atrisinātas jau sen." Čečenijas vietvaldis gan piebilda, ka dažiem "ekonomiskiem jautājumiem" joprojām ir nepieciešama Putina palīdzība, "kā parasti". Ar to raidījums beidzās.

Video: Kremlis publicē jaunu video, kurā Putins tiekas ar Kadirovu

Kā ziņots, 15. septembrī Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes pārstāvis Andrijs Jusovs paziņoja, ka Kadirovs ir komā.

Taču jau divas dienas vēlāk čečenu opozicionārs un cilvēktiesību aktīvists Abubakars Jangulbajevs pat ziņoja, ka Kadirovs ir miris.

Turklāt spekulāciju laikā pie Maskavas Centrālās slimnīcas manītas vairākas "čečenu mafijas" automašīnas ar Čečenijas numurzīmēm.

Šīm runām sekojusi arī Kadirova atbilde. Viņš sev pietuvinātā "Telegram" kanālā komentējis baumas par savu slimību, norādot, ka palātā guļ nevis viņš, bet gan viņa tēvocis Magomeds Abdulhamidovičs Kadirovs. 

Viņš arī publiskoja foto, kurā esot redzams pie tēvoča gultas.

Kadirovs šajā paziņojumā sacīja, ka pats ir "sveiks un vesels" un ka ir neizpratnē par spekulācijām.

Čečenijas vietvaldis ir viens no dedzīgākajiem Krievijas pret Ukrainu izvērstā kara atbalstītājiem.

Viņš savulaik arī atbalstījis Krievijas algotņu grupējuma “Vagner” dibinātāju Jevgeņiju Prigožinu. Neilgi pirms “Vagner” jūnija dumpja viņu starpā gan esot izraisījies strīds.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu