UFC titula pretendents atklāj, kā apiet dopinga pārbaudes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Marlons Vera
Marlons Vera Foto: Reuters/ScanPix

Viens no vadošajiem UFC 61,2 kilogramu divīzijas cīkstoņiem Marlons Vera, viesojoties podkāstā "Raw Talk", pastāstīja, cik viegli ir apiet ASV antidopinga aģentūras (USADA) pārbaudes.

Ļoti iespējams, ka tieši Vera ir nākamais kandidāts uz cīņu par Šonam O'Malijam piederošo UFC 61,2 kilogramu divīzijas titulu. Sarunā ar "Raw Talk" vadītāju, bodibilderi Bredliju Martinu, Vera norādīja, ka, viņaprāt, UFC joprojām ir problēmas ar cīkstoņu nodošanos neatļauto vielu lietošanai, bet cīkstoņi netiek diskvalificēti, jo ir iemācījušies apiet sistēmu.

"Tev vajag aptuveni 20 tūkstošus [ASV dolāru]. Atrodi labu ārstu. Labs ārsts tev iedos labus produktus un paskaidros, kā sevi pareizi attīrīt," sacīja Vera.

USADA pārbaudes teorijā tiek veiktas pēc nejaušības principa - cīkstonim allaž ir jānorāda sava atrašanās vieta un USADA pārstāvji konkrēto sportistu var apmeklēt bez brīdinājuma. Kā norāda Vera, šajā sistēmā ir viens "bet".

"USADA pie tevis var nākt no sešiem rītā līdz sešiem vakarā. Man patiktu, ja USADA klauvētu pie tavām durvīm piemēram četros rītā, desmitos vakarā vai trijos pa nakti. Viņiem ir šis "logs". Pie tam - es varu aizbraukt uz Ekvadoras kalniem un pateikt viņiem, ka esmu devies medībās. Tajā pašā laikā es lietoju neatļautās vielas. Kad atgriezīšos atpakaļ, es jau būšu tīrs," sacīja Vera.

Ekvadoras slavenākais MMA cīkstonis gan norādīja, ka pats nekad nelietotu dopingu: "Labāk mirstu, bet nekrāpjos. Bet domāju, ka liels procents citu cīkstoņu to dara."

UFC jau izsenis bijušas problēmas ar neatļauto vielu lietošanu. Tādi cīkstoņi kā Džonijs Hendrikss, Vitors Belforts un Alistārs Overīms pēc UFC un USADA sadarbības sākšanas piedzīvoja manāmas vizuālās izmaiņas, kā arī pamatīgu kritumu piedzīvoja viņu rezultāti oktagonā. Pēdējo gadu laikā skaļākais vārds, kas izskanēja saistībā ar neatļauto vielu lietošanu, bija Tailers Džefrijs Dilašovs, kurš diskvalifikāciju saņēma 2019. gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu