Etiķetes eksperte izsakās par Zuzāna sirdsdāmas tērpu teātra apmeklējumam (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Miljonāra un mecenāta Jāņa Zuzāna un viņa draudzenes Ilzes Grīnbergas ierašanās uz Raiņa lugas "Spēlēju, dancoju" pirmizrādi Nacionālajā teātrī izpelnījās sabiedrības uzmanību. Tam par iemeslu bijis Zuzāna mīļotās izvēlētais apģērbs. Lūk, ko par Grīnbergas apģērba izvēli teic etiķetes eksperte Aija Strautmane.

Dāma pirmizrādes vakaram bija drosmīgi miksējusi vismaz trīs luksusa zīmolus. Žurnāls "Kas Jauns" novērojis, ka mugurā viņai bija "Dolce & Gabbana" kostīms par vismaz 2500 eiro, kājās 1190 eiro vērti satīna apavi no "Louis Vuitton" šā gada kolekcijas, bet plecā uzmesta "Alexander McQueen" safīra krāsas simtprocentīgas teļa ādas somiņa ar zeltījumiem un "Swarovski" kristāliem, un tāda zīmola oficiālajā mājaslapā ir iegādājama par 2690 ASV dolāriem. Bija arī rotaslietas.

Arī soctīklos Ilze nav palikusi bez ievērības. Mikroblogošanas vietnē "X" ļaudis izteikušies par šo tērpu. Vieni izteica komentārus par bezgaumību, savukārt citi teica, ka katrs var ģērbties kā vēlas. 

Etiķetes eksperte Aija Strautmane, lūgta izteikties par konkrēto tērpu vakaram teātrī, komentē: "Kundze ir skaistā brieduma un mīlestības laikā, kā var saprast, bet jebkurā gadījumā viņa tomēr iet uz teātri, un tā nu būtu tā reize, kad nevajadzētu ņemt visu to, kas ir modē. Es domāju, ka katram cilvēkam skapī ir atvēlēta vieta gan apģērbiem, lai dotos sēņot, gan arī tādiem, kas paredzēti, lai intīmi pavadītu laiku kopā ar savu vīrieti.

Tad šeit man ir jāsaka tas teikums "slāņu slāņiem" - jo šeit tas viss ir paņemts un savilkts kopā. 

Var redzēt, ka ir modernas lietas. Visu to, kas ir dārgs, ne vienmēr būtu vēlams savilkt kopā, jo ne jau dārgums rada to kopskatu. To vajadzētu atdalīt, jo bieži vien vienkārša melna kleitiņa un, iespējams, šie zaļie apavi ļoti labi kopā izskatītos.

Un kleitiņai šajā brieduma vecumā vajadzētu būt zem ceļa, neatkarīgi no tā, ka kundzei ir laba figūra.

Ne visus zīmolus mēs kopā varam savilkt tikai tāpēc, ka tie ir dārgi un ir modē, jo bieži vien tas traucē."

Ko etiķete saka par to, ka vienlaikus izvēlēti dažādi zīmoli, piemēram, vakartērpam? Strautmane teic: "Kāpēc ne, lai tie ir dažādi, bet tiem jābūt saskaņotiem atbilstoši vietai, laikam un telpai. Ja tā, piemēram, ir vienkārša melna vakarkleita no jebkāda zīmola, tad var būt arī sarkanas kurpes, kas arī ir zīmola, un var būt arī somiņa, kas arī ir zīmola. Bet tam ir jābūt saskaņotam, bet, ja runājam par šo gadījumu, tad te izskatās, ka kundze ir visu savu dzīvi tērpā ielikusi, ieskaitot intīmo."

Strautmane arī reiz izteicās, kas ir etiķete un kāpēc to nepieciešams ievērot: "Etiķete ir domāta tam, lai mēs viens otram nenodarītu pāri. Mēs dzīvē varam darīt pilnīgi visu, tikai jāzina - kad, kur un kāpēc."

Jau vēstīts, ka 2021. gadā Zuzāns pēc vairāk nekā 40 laulībā pavadītiem gadiem ar nu jau mūžībā aizgājušo Dinu Zuzāni paziņoja par šķiršanos. Abu laulībā dzimušas divas meitas - Elīna un Kristīne, kuras Zuzāniem dāvājušas trīs mazbērnus.

Pirmoreiz ar jauno mīlestību Zuzāns sabiedrībā parādījās īsi pēc paziņojuma par šķiršanos 2021. gadā.

Zuzāns nupat atzīmējis savu 66. dzimšanas dienu. Dažus kadrus no svētku dienas viņš publiskojis arī sociālajos tīklos.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu