"Pati jau vainīga, ka neprasīju palīdzību." Laura Grēviņa par izdegšanu ģimenē (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Dzīvesstila blogere, divu dēlu mamma Laura Grēviņa, viesojoties raidījumā "Zilonis studijā", stāstīja par vienu no 21. gadsimta populārākajām likstām – izdegšanu ģimenē.

Izdegšanas sajūtu Laura Grēviņa īpaši izjuta laikā, kad viņas bērni vēl bija pavisam mazi – kad viens bijis zīdainītis, bet otrs jau divgadnieks. "It kā esmu mājās un varu parūpēties par viņiem, bet ir bijuši periodi, kad sēdi un nesaproti, kur vispār rast spēku piecelties nākamajā dienā un turpināt ikdienas skrējienu un kurā brīdī paņemt pauzi, ja visu laiku kāds pie kājām bļauj," stāsta Laura.

Bet otrs periods bija brīdī, kad viņa atgriezās darbā. 

"Ir pilnas slodzes darbs, otrs darbs un trešais darbs, un paralēli tam visam vēl ir bērnu menedžments. Tas tāds adaptācijas posms. Biju uz izdegšanas robežas. Bet iemācījos savas prioritātes sakārtot tā, lai nebūtu izdegšanas, galu galā arī ilgtermiņā," stāsta blogere.

Viņa spriež, ka lielākā iespēja izdegt ir atbildīgiem vecākiem un tiem, kuri ir perfekcionisti. "Kad ar bērniem visu gribas izdarīt labi un pašam ar visu jātiek galā. Man noteikti bija sajūta, ka man pašai jātiek galā, un pati jau vainīga, ka neprasīju palīdzību," atceras Laura. 

"Es arī sev godīgi atbildēšu uz šo jautājumu: es negribu censties, censties, censties un pati dienas beigās justies pārgurusi – emocionāli un fiziski. Vai tas ir tā vērts un vai bērni no tā beigās ir ieguvēji? Droši vien nē. Beigās tu ar savu cenšanos vēl esi dusmīgs un uzvilcies," raidījumā stāsta Laura.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka Laura pēc deviņiem gadiem laulībā ar pazīstamo dīdžeju Tomu Grēviņu pērn izšķīrās. Abu laulībā dzimuši divi bērni. 

Šobrīd Grēviņš ir jaunās attiecībās ar dokumentālo filmu režisori Lieni Laviņu.

Vairāk raidījumu par šo tēmu skaties te! 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu