Milzīgs pavērsiens gandrīz 30 gadus neatrisinātajā repa leģendas Tupaka Šakura slepkavības lietā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Repa leģenda Tupaks Šakurs.
Repa leģenda Tupaks Šakurs. Foto: AP/Scanpix

Par repa leģendas Tupaka Šakura slepkavību piektdien, 29. septembrī, Lasvegasā arestēts un apsūdzēts viens no pēdējiem dzīvajiem lieciniekiem repera nāvējošajai sašaušanai, kas notika 1996. gadā, ziņo medijs "Associated Press". 

Repa leģenda 25 gadu vecumā tika sašauts četras reizes no citas garām braucošas automašīnas un pāris dienas vēlāk no gūtajiem ievainojumiem mira. 

Reperis tika sašauts 1996. gada 7. septembrī Lasvegasā. 

Piektdienas, 29. septembra, agrā rītā tika aizturēts 60 gadus vecais Dveins "Keffe D" Deiviss, bijušais bandas līderis un ievērojams Lasvegasas narkodīleris.

Viņu arestēja brīdī, kad viņš pastaigājās netālu no savas mājas. 

Deiviss jau ilgstoši ir bijis izmeklētāju redzeslokā. Viņš savā 2019. gadā publicētajā memuārā "Compton Street Legend", kā arī intervijās ir atzinis, ka atradās "Cadillac" automašīnā, no kuras tika sašauts Tupaks.

Grāmatā Deiviss klāstīja, ka 2010. gadā slēgtas tikšanās laikā ar varas iestādēm atklājis sev zināmo informāciju par Tupaka slepkavību. Viņam tobrīd bija 46 gadi un draudēja mūža ieslodzījums saistībā ar apsūdzībām par narkotikām. Deiviss sevi raksturoja kā vienu no pēdējiem vēl dzīvajiem apšaudes lieciniekiem. 

17. jūlijā Lasvegasas policija veica kratīšanu Deivisa sievas Polas Klemonsas mājā, meklējot priekšmetus "saistībā ar Tupaka Šakura slepkavību". 

Policija ziņoja, ka tika savākti vairāki datori, mobilais tālrunis un cietais disks, žurnāls "Vibe", kurā bija publicēta informācija par reperi, vairākas lodes, divas kastes ar fotogrāfijām un grāmatas "Compton Street Legend" kopija.

Tupaka skatuves vārds bija "2Pac", un viņa debijas albums tika izlaists 1991. gadā. Starp viņa pazīstamākajām dziesmām ir "California Love", "All Eyez On Me" and "Changes".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu