Krievija, iespējams, plāno testēt bēdīgi slavenu kodolieroci (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Sprinter/"X"

Iegūti vizuāli pierādījumi no bāzes Arktikas reģionā, kas liecina par kodolieroča palaišanas sagatavošanas procesu. "The New York Times" ziņo, ka Krievijas Federācija, iespējams, plāno testēt kodolieroci.

Iegūtie dati no satelīta liecina, kur, iespējams, plānots veikt raķetes "Burevestnik" testēšanu.

Pēdējo divu nedēļu laikā reģionu novēroja arī ASV izlūkošanas lidmašīnas. Pārējie piloti ir brīdināti izvairīties no lidošana šī reģiona gaisa telpā.

Krievija veikusi 13 oficiālus kodolieroču testus laikā no 2017. līdz 2019. gadam, un, kā ziņots, visi bija neveiksmīgi.

Saskaņā ar ASV amatpersonu teikto, 2019. gadā palaistā raķete avarēja un pēcāk eksplodēja tās kodoldzinējs, nogalinot septiņus cilvēkus.

Arī 2021. gadā Krievija gatavojās šīs raķetes palaišanai. Toreiz CNN rīcībā bija uzņēmuma "Capella Space" 2021. gada 16.augustā veiktie satelītuzņēmumi, kuros redzams raķešu palaišanas poligons Novaja Zemļa arhipelāgā. Iepriekš šis poligons bijis slēgts, tomēr tad tur parādījās jauns angārs un vairāki kravas konteineri.

Attēlos, kas uzņemti 20. septembra rītā, ir redzami daudzi transportlīdzekļi, kas atrodas bāzē. 31. augustā Krievijas varas iestādes izdeva aviācijas paziņojumu par "īslaicīgu bīstamo zonu", iesakot pilotiem izvairīties no lidošanas šajā gaisa telpā.

Kopš tā laika paziņojums ir vairākas reizes pagarināts, un no svētdienas bija paredzēts, ka tas būs spēkā līdz 6. oktobrim. Krievija izdeva līdzīgu paziņojumu pirms Burevestnik testa 2019. gadā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu