Bijušajai Krievijas primabalerīnai varētu draudēt trīs gadu cietumsods (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anastasija Voločkova.
Anastasija Voločkova. Foto: NEXTA/X

Bijušajai Krievijas primabalerīnai Anastasijai Voločkovai varētu draudēt trīs gadu cietumsods par Krievijas militārās slavas simbolu apgānīšanu, ziņo ārvalstu mediji.

Slavenās dejotājas sekotāji par Voločkovu ziņojuši varasiestādēm pēc tam, kad sieviete sava "Instagram" kontā publicējusi attēlu, kurā novietojusi kāju uz padomju iznīcinātāja "La-5".

Fotogrāfija uzņemta netālu no "Mosfilm" muzeja Maskavā. Attēlā redzamais lidmašīnas modelis redzams vairākās Krievijas filmās, kas slavina tās militāro spēku.

Tomēr Krievijas Aizsardzības komitejas priekšsēdētāja pirmais vietnieks Aleksejs Žuravļevs nosaucis mākslinieces rīcību par nicinošu.

"Tā tomēr varētu būt vēl noderīga lidmašīna, atšķirībā no pusaizmirstās balerīnas, kas cenšas darīt visu, lai pievērstu sabiedrības uzmanību," medijiem stāstīja deputāts, piebilstot, ka māksliniecei ir ļoti virspusējas zināšanas par Lielo Tēvijas karu.

Balerīna neslēpa sašutumu par to, ka viņas sekotāji par viņu ziņojuši policijā. Voločkova bijusi pārliecināta, ka "Mosfilm" muzeja teritorijā novietotā lidmašīna bijusi tikai rekvizīts.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu