Sieviete no seifiem savās darba vietās nozog tūkstošiem eiro

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Seifs. Ilustratīvs attēls.
Seifs. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts policija aizturējusi sievieti saistībā ar aizdomām par vairākām zādzībām no savu darba vietu seifiem šī gada septembra beigās. Policijas iegūtā informācija liecina, ka kopumā sieviete nozagusi 13 778 eiro, informēja Valsts policija. 

Sākotnējā informācija iegūta augusta sākumā, kad no spēļu zāles seifa, kurā glabājās nauda laimestu izmaksai, tika nozagti 11 730 eiro. Policija uzsāka izmeklēšanu un meklēja iespējamos vainīgos.

Izmeklējot gadījumu, tika konstatēts, ka zādzību, iespējams, izdarījusi spēļu zāles darbiniece, kura zādzības dienā uzsāka darbu iestādē. Viņa paveica noziedzīgo nodarījumu kopā ar savu paziņu. Cenšoties slēpt noziedzīgi iegūto naudu, abi aizdomās turamie iegādājās dažādas lietas, ieskaitot mobilo telefonu, austiņas un automašīnu.

Abas aizturētās personas – 2002. gadā dzimusi sieviete un 2001. gadā dzimis vīrietis – tika aizturētas. Turklāt izmeklēšana parādīja, ka šī nav pirmā reize, kad sieviete izdarījusi zādzību darba vietā. Viņa iepriekš nozagusi 1160 eiro no seifa darbā, un vasarā 2023. gadā nozaga ietirgoto naudu no citas darba vietas – 888 eiro.

Par šiem noziegumiem uzsākts kriminālprocess, kas tiek kvalificēts saskaņā ar Krimināllikuma 175. panta otro daļu (par zādzību, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās) un 195. panta pirmās daļas (par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu vai citas mantas legalizēšanu).

Abām aizturētajām personām piemērots drošības līdzeklis, kas nav brīvības atņemšana. Policija atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu, kamēr vaina netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu