Ukrainas vēstniecība: Daugavpils teātrī iestudētā luga "Pamiers" balstīta Krievijas propagandā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Daugavpils teātris
Daugavpils teātris Foto: Publicitātes foto / Daugavpils teātris

Ukrainas vēstniecība Latvijā nosoda ukraiņu dramaturga Alekseja Kuraļeha lugas "Pamiers" iestudējuma izrādīšanu Daugavpils teātrī, liecina vēstniecības ieraksts sociālajā tīklā "Facebook".

Vēstniecības ieskatā luga, kas ataino notikumus Doņeckā 2014.gadā, ir balstīta Krievijas propagandā un ir Krievijas "maigās varas" izpausme.

Ierakstā skaidrots, ka luga balstīta Kremļa vēstījumā, tostarp satur tādus propagandas elementus kā "brālības karu" un "brālīgās tautas", kā arī skatītājiem pauž vēstījumu, ka kara vaina vienādi meklējama abās konflikta pusēs.

Krievija kā agresorvalsts lugā neesot minēta. Tāpat lugā neesot minēta ukraiņu cīņa par brīvību, neatkarību un teritoriālo integritāti.

Vienlaikus vēstniecības pārstāvji piebilst, ka Kuraļehs Doņeckā dzīvojis kopš 2014.gada un uzskata sevi par pašpasludinātās Doņeckas tautas republikas iedzīvotāju. Vēstniecības rīcībā esošā informācija liecina, ka Kuraļeha lugas tiek aktīvi uzvestas arī Krievijā.

Vēstniecības ieskatā šāds pasākums ir pretrunā ar Latvijas stingro propagandas apkarošanas politiku.

Vienlaikus tiek norādīts ka vēstniecība no atbildīgajam Latvijas iestādēm nav saņēmusi atbilstošu atbildi uz vēstniecības oficiālo lūgumu lugu atcelt.

Jau ziņots, ka piektdien plkst. 18.30 Daugavpils teātrī notika Kuraļeha lugas "Pamiers" iestudējuma pirmizrāde. Nākamā izrāde plānota 13.oktobrī plkst.18.30.

Kā informē teātris, luga "Pamiers" tapusi 2017. gadā, un Kuraļehu šīs lugas uzrakstīšanai iedvesmoja reāli notikumi, kad 2014. gadā pamiera laikā abu karojošo pušu karavīri remontēja karadarbības rezultātā bojātos māju jumtus.

Izrādes režisors ir Māris Korsiets. Lomas atveido Miroslavs Blakunovs, Vadims Bogdanovs, Marģers Eglinskis, Viktors Jancevičs un Vanda Gibovska. Iestudējuma scenogrāfs un kostīmu mākslinieks ir Egils Viļumovs, gaismu mākslinieks - Sergejs Vasiļjevs.

Izrāde iestudēta krievu valodā ar tulkojumu latviešu valodā titros.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu